Noppennieuws 4-2018

VRIJDAG 27 JULI IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 4 - 2018

Vanaf vrijdag 27 juli is Noppennieuws 4 verkrijgbaar in de winkel of kiosk. En ligt hij uiteraard weer bij alle abonnees in de brievenbus. Deze 132 pagina’s tellende Noppennieuws 4 staat met name in het teken van de 2019-testen: we reden de afgelopen weken met de nieuwe KTM crossers, de Kawasaki KX450 (vanaf 2019 dus zonder die extra F in de typeaanduiding), de Yamaha YZ250F, de Beta RR enduromodellen en de Husqvarna crossers. Dat laatste gebeurde zelfs op de ‘Bakers Factory’ in Florida (USA), het trainingscomplex van motocross-goeroe en kampioenenmaker Aldon Baker. Noppennieuws-testrijder Toine van Dijk keek er zijn ogen uit en laat je meegenieten in Noppennieuws 4.

Verder volgen we uiteraard de MXGP’s op de voet. Net als vrijwel alle Nederlandse crossfans hielden we ons hart vast toen Jeffrey Herlings in Berghem tijdens de trainingen zijn sleutelbeen brak. Hij mistte daardoor de GP in het Italiaanse Ottobiano, maar 17 dagen later was hij er weer bij in Indonesië. En won meteen de GP weer! In Noppennieuws 4 een kleurrijk verslag van de WK-strijd tussen Herlings en Cairoli.

Ook spraken we uitgebreid met Emile Gebben, Ruud van Venrooy en teammanager Klaas Hattem van Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing; een MXGP-team dat met de rijders Alessandro Lupino en Maxime Desprey aan de start staat bij de MXGP’s.

Verder in deze Noppennieuws mooie verslagen van de Dutch Masters-finale, de AMA outdoor-competitie, de WK langbaan in Roden, de Breslau Rally en de Crosscountry-dag in Lelystad. Verder maakten we een offroad-vakantie mee bij Blueberry Hill in Polen en gaan we in het techniek-artikel dieper in op de nieuwe KTM 450SX-F.

Voor Mannen van Staal spraken we met Toon  Karsmakers, de jongste telg van het gezin Karsmakers die met vier crossende broers natuurlijk ook besmet raakte met het motocross-virus. En hoe: hij bouwde een succesvolle crosscarrière op, wat resulteerde in drie Nederlandse titels in de 500 cc.

Uiteraard ook veel aandacht voor de diverse wedstrijden, zoals de WESS in de Erzberg en de Trefle Lozerien, de EMX, EK jeugdcross, WK enduro, WMX damescross en GP zijspancross.

Noppennieuws 4 verschijnt dus op 27 juli en kost in de winkels en kiosken €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad automatisch zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 4-2018

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test KTM SX-F-serie 2019

Verslag MXGP

Verslag MX2 GP

WESS Erzberg en Lozerien

Test Kawasaki KX450 2019

GP zijspancross

AMA Outdoor

Test Beta RR-serie 2019

Offroad Bleuberry Hill Polen

Column en prijsvraag

Techniek: KTM 450SX-F 2019

Reportage Gebben van Venrooy Kawasaki team

CrossCountry Lelystad

Test Yamaha YZ250F 2019

Dutch Masters of Motocross

WMX

WK enduro

WK Langbaan Roden

Breslau Rally

EK motocross

40 jaar Baarlose Trial Club

Test Husqvarna FC-serie 2019

Mannen van staal: Toon Karsmakers

Column Lars van Berkel