Noppennieuws 5-2019

Dinsdag 15 OKTOBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 5 - 2019

 Op dinsdag 15 oktober verschijnt Noppennieuws 5 en daarin kijken we uiteraard terug op de zeer geslaagde Motocross of Nations in Assen, waar Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen in de regen en modder niet te stuiten waren en ervoor zorgden dat Nederland voor de eerste keer dit landen-WK wonnen.

Uiteraard waren we ook bij de laatste MXGP’s, waar we Glenn en Jeffrey eindelijk weer zagen shinen. Zo kunnen we met een gerust hart de winter in: volgend seizoen gaan deze Nederlanders zeker weer een hoofdrol spelen in de GP’s.

En volgend jaar treffen we ook Roan van de Moosdijk in de GP’s; hij maakt als Europees EMX250 kampioen de overstap. Noppennieuws zocht hem op direct na het behalen van de EK-titel voor een interview.

In Italië reden we verder al met de hele nieuwe 2020-lijn Beta enduro’s, die flink aangepast zijn. Deze Beta’s zijn momenteel in het WK enduro de te kloppen machines; ook in 2019 werden de E1, E3 en de Overall-EnduroGP-titel op zo’n Beta gewonnen. Naast verslagen van het EK en WK enduro komen we uiteraard ook terug op de Red Bull Rumaniacs extreme-enduro.

Verder verslagen van de zijspancross-GP’s, waar Etienne Bax samen met Kaspars Stupelis de wereldtitel weer terug veroverde, het WMX (waar Nancy van de Ven net naast de titel greep) en het EMX2T, waarin Mike Kras juist met één puntje verschil Europees Kampioen werd! Ook bezochten we de EK grasbaan voor zijspannen in Eenrum, en de WK langbaan-finale in Roden. Ook gingen we lekker zelf op pad bij Robert Kreuze van Offroad Italia, terwijl een groepje Noppennieuws-lezers ging offroad-rijden met in Roemenië met onze Nederlandse Roemeen Rienk Tuinstra.

Noppennieuws 5 is vanaf dinsdag 15 oktober verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 5-2019

 

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

MXGP Verslag Tsjechië, België, Italië, Zweden, Turkije en China

MX2 GP Verslag Tsjechië, België, Italië, Zweden, Turkije en China

Test Beta enduro 2020-modellen

WESS Romaniacs en Hawkstone Park

AMA outdoor

Column 5 Toon van de Vliet

Interview 50 cc verzamelaar Wim Kwant

EMX motocross

Interview Roan van de Moosdijk

WMX motocross

Column en prijsvraag

MXoN Assen

Test Kawasaki KX250 2020

EK grasbaan zijspannen Eenrum

WK trial

Offroad in Roemenië

EK enduro Finland

Dutch Masters finale

WK Langbaan Roden

GP zijspancross

Offroad Italia

Mannen van staal: Ivan van de Broeck

Column Lars van Berkel