Noppennieuws 4-2019

VRIJDAG 26 JULI IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 4 - 2019

 Op vrijdag 26 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan de eerste testen van de nieuwe modellen voor 2020. Zo reden we in Spanje met de nieuwe KTM EXC-enduro’s, in Teutschenthal met de 2020 Yamaha YZ450F crossmotor en in Finland met de nieuwe Husqvarna TE- en FE-enduro’s, nota bene in Jämsä waar Noppennieuws-testrijder Toine van Dijk precies 30 jaar geleden als 21-jarig broekie zijn allereerste WK enduro-wedstrijd reed!

Verder in Noppennieuws 4 uitgebreide verslagen van de afgelopen MXGP-wedstrijden. Met onder meer de wedstrijd in Letland, waar Jeffrey Herlings kwam, zag en overwon. Om na de eerste manche met een gebroken enkel andermaal een lange tijd geblesseerd uitgeschakeld te zijn. Het halve deelnemersveld lijkt momenteel bijna geblesseerd in de GP’s, maar er is ook positief nieuws: met name Glenn Coldenhoff lijkt weer naar zijn oude niveau te groeien, terwijl in de MX2 Calvin Vlaanderen alweer op het podium stond na een maandenlange beenblessure. Als Herlings’ enkel nu ook goed wil helen, lijkt de Motocross of Nations in assen inderdaad een oranjefeest te kunnen gaan worden. We spraken er al over met organisator Lee van Dam en kunnen in Noppennieuws 4 als eerste de tekening van de nieuwe crossbaan die wordt aangelegd op het TT-circuit tonen.

Verder interviewden we twee titelkandidaten: Tim Gajser in de MXGP, en Mike Kras in de EMX2T. En met Peter van den Nieuwenhof blikten we in ‘Mannen van Staal’ terug naar zijn imposante carrière. Die trouwens nog steeds voortduurt in de classic cross.

Tot slot bezochten we – naast alle reguliere motocross- en endurowedstrijden – ook de EMX50 brommercross in St. Isidorushoeve en we waren uiteraard ook bij de WK trial in Zelhem, wat een waar trialfeest werd. Daar keken we met duizenden andere toeschouwers onze ogen uit naar de kunsten van de wereldtoppers als Toni Bou en Adam Raga, maar we volgden ook Nederlands Kampioen Randy Kerstjens in zijn première op WK-niveau.

Noppennieuws 4 is vanaf vrijdag 26 juli verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

MXGP Verslag Frankrijk, Rusland, Letland, Duitsland, 2 x Indonesië

MX2 GP Verslag Frankrijk, Rusland, Letland, Duitsland, 2 x Indonesië

Test KTM enduro 2020-modellen

Interview Mike Kras

AMA outdoor motocross

Reiger Shocks in de trial

Zelfbouw Husqvarna-KTM tweetakt-crosser

Test Yamaha YZ450F 2020

Preview Motocross of Nations Assen

Column 4 Toon van de Vliet

Column en prijsvraag

EMX50 brommercross

Dutch Masters Rhenen

EMX motocross

Interview Tim Gajser

EK enduro Letland

WESS Erzberg en Hixpania

WK Trial Zelhem

Randy Kerstjens in de WK trial

Junior-WK motocross

GP zijspancross

WK enduro

EK jeugdcross Arnhem

Test Husqvarna enduro 2020-modellen

Mannen van staal: Peter van den Nieuwenhof

Column Lars van Berkel