Noppennieuws 5-2017

VRIJDAG 29 SEPTEMBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 5 – 2017

Op vrijdag 29 september ligt Noppennieuws 5 in de winkel en in de brievenbus van de abonnee’s. In Noppennieuws 5 testen we onder meer de compleet nieuwe Suzuki RM-Z450, de nieuwe 2018 Kawasaki KX250F, de Husqvarna TC85 en we reden exclusief met de Yamaha T7 Concept, het prototype van de nieuwe Yamaha Ténéré.

Daarnaast waren we natuurlijk bij de afsluiting van het GP-seizoen. We zagen Nancy van de Ven met de WMX-titel in zicht stranden in de modder op een Franse helling. Daar won Jeffrey Herlings zijn zesde GP van het seizoen. De tweede seizoenshelft pakte hij meer WK-punten dan wie dan ook, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat Tony Cairoli zijn negende wereldtitel veroverde. In de MX2 bleek Pauls Jonass de KTM-traditie in stand te houden, wat de oranje brigade de tiende MX2-wereldtitel opleverde. En uiteraard waren we ook in Markelo, waar Etienne Bax met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset wereldkampioen zijspancross werd.

Verder mooie reportages over het WK Langbaan (waar Romano Hummel doorbrak), over de Red Bull Romaniacs extreme-enduro en over de Griekse Serres Rally, waar we Wesley Pittens op de voet volgden, nu hij heeft gekozen voor een rally-carrière en in 2019 aan de start wil staan bij de Dakar rally.

En wil je net zo goed leren rijden als Wesley Pittens? Dan kun je in Nederland terecht bij talloze aanbieders van trial- en offroad-cursussen. We volgden enkele trainingen en zetten de aanbieders op een rij.

In de techniek-aflevering kijken we hoe je een Nicasil-cilinder kunt redden na een vastloper of als je motor een keer zand heeft gehapt en in Mannen van Staal komt ditmaal Marc Velkeneers aan bod. De frêle Belg behoorde jarenlang tot de wereldtop, maar werd nooit wereldkampioen. “Ik had af en toe gewoon een schop onder mijn kont nodig,” zo blikt hij daar nu zelf op terug.

Noppennieuws 5 ligt vanaf 29 september in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 5-2017

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test Suzuki RM-Z450 2018

Verslag MXGP

Verslag MX2 GP

Test Yamaha T7 Concept

Serres Rally

EK & WK jeugdcross

WK Langbaan

EK enduro

Reportage Techno Motor Veghel

Offroad- en trial cursussen

Interview Thomas Kjer Olsen

Column en prijsvraag

Techniek: Nicasil-reparatie

ISDE Zesdaagse Frankrijk

GP zijspancross

Test Husqvarna TC85

EK motocross

Classic Husqvarna-Honda

Interview Valery Rooke

Red Bull Romaniacs

Test Yamaha Kodiak quad

WMX

Test Kawasaki KX250F 2018

AMA outdoor

Gibraltar Race

IMBA-verslagen

Mannen van staal: Marc Velkeneers

Column Lars van Berkel