Noppennieuws 6-2018

VRIJDAG 7 DECEMBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 6 - 2018

Terwijl we nog nagenieten van een zinderend noppen-seizoen verschijnt Noppennieuws 6 op vrijdag 7 december. In deze nieuwste, 132 pagina’s tellende Noppennieuws-uitgave kijken we uiteraard terug op de laatste wedstrijden van 2018, zoals de slot-GP in Imola en de bijzondere Motocross of Nations in het Amerikaanse Red Bud. Niet alleen moesten de Amerikanen op hun thuiscircuit diep buigen voor de Europese crossers, ook presteerde het Nederlandse team het onmogelijke door als derde te eindigen, ondanks dat derde rijder Calvin Vlaanderen door pech en een oogblessure niet tot scoren kwam. Maar Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff lieten de hele wereld zien wat motocrossen is en reden met hun beiden in de laatste heat derde man Gauthier Paulin op een minuut… In een kleurrijk verslag kijken we hier op terug in Noppennieuws 6 en bovendien maakten we een uitgebreid interview met Coldenhoff, die er dit jaar als één van de hele weinigen in slaagde om Herlings voor te blijven. Toch moet hij het KTM-fabrieksteam verlaten, maar hij vertelt zich erg happy te voelen met zijn (oude) nieuwe Standing Construct Team.

Verder kijken we in Noppennieuws 6 terug op het bewogen MXGP-jaar van Jeffrey Herlings. Niet met Jeffrey zelf, maar met acht mensen uit zijn team, die hem elk weekend in staat stellen optimaal te presteren. KTM-adviseur Heinz Kinigadner, teammanager Dirk Grübel, WP-veringspecialist Wilfred van Mil, GP-monteur Wayne Banks, fotograaf Ray Archer, trainingsmonteur en vertrouweling Ruben Tureluren, rijderscoach Joël Smets en teamcoördinator Valentina Ragni, allemaal lopen ze weg met Jeffrey en prijzen ze zijn tomeloze inzet in een uitgebreid artikel.

Verder maakten we een interview met Jill Cox, de Nederlandse vrouw van Tony Cairoli. Zij is al 12 jaar de steun en toeverlaat van de Italiaanse negenvoudig wereldkampioen: “Ik regel al bijna zijn hele carrière de financiële zaken. Daar ben ik veel beter in dan Tony. Op zakelijk gebied is Tony geen held. Hij leeft meer van dag tot dag, terwijl ik van structuur hou. Ik heb hem ook de klok geleerd, oftewel op tijd komen. Tony houdt zich vooral bezig met de wedstrijden en trainingen. Hij is blij dat hij de rest er omheen zoveel mogelijk aan mij over kan laten.”

Maar er is natuurlijk nog veel meer te lezen in Noppennieuws 6. Zoals een test van de nieuwe Honda CRF450L en de Yamaha WR450F, de kampioensmotor van Wesley Pittens. Ook brengen we verslag uit van de laatste wedstrijden in het WMX, ONK trial, ONK enduro en WK enduro. Plus de laatste WESS-wedstrijden: de Gotland Grand National modderwedstrijd in Zweden en de Knock Out Strandrace in Scheveningen. Ook namen we een kijkje bij de laatste Langbaan-WK en de Gouden Helm Speedway in Veenoord. Tot slot blikken we vooruit naar de komende Dakar rally via een verslag van de Rally du Maroc èn met ‘Man van Staal’ Eric Verhoef.

De 132 pagina’s tellende Noppennieuws 6 is vanaf vrijdag 7 december verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts 25 euro per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 6-2018

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test Honda CRF450L

Verslag MXGP Imola

Verslag MX2 GP Imola

Interview Glenn Coldenhoff

Supercross Zuidbroek

Het team achter Jeffrey Herlings

Test Yamaha WR450F Wesley Pittens

WESS Gotland en Knock Out

Red Bull Straight Rhythm

Column en prijsvraag

Techniek: krukasrevisie

Lezerstest Yamaha YZ250/450F

WMX Imola

WK Langbaan

Interview Jill Cairoli-Cox

MXoN Red Bud USA

Dakar voorbeschouwing

ONK enduro

Factorytest Husqvarna cross

ONK trial

Gouden Helm Speedway

Mannen van staal: Eric Verhoef

Column Lars van Berkel