Noppennieuws 5-2018

VRIJDAG 5 OKTOBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 5 - 2018

Als eerste Nederlander heeft Jeffrey Herlings het hoogst haalbare in de mondiale motocross bereikt: de MXGP-wereldtitel. En in Noppennieuws 5, die op 5 oktober verschijnt, staan we daar natuurlijk uitgebreid bij stil. We blikken terug op de laatste GP’s en waren natuurlijk bij het crossfeest in Assen, waar de wereldtitel werd veroverd via een klinkende overwinning. Hoe anders zou je denken, want de net 24 jaar geworden ‘Bullet’ won sinds zijn rentree na zijn sleutelbeenbreuk 15 GP-manches op rij, reed 427 van de 683 ronden aan de leiding, verzamelde in 18 GP’s 883 van de mogelijke 900 punten en werd slechts twee keer – kortstondig – gepasseerd. Door Tony Cairoli, die zich in Assen een sportief verliezer toonde.

Alles over deze historische wedstrijd lees je dus in Noppennieuws 5. Bovendien mocht Noppennieuws dinsdags na Assen zijn kampioens-fabrieksmotor testen in Valkenswaard, het circuit waar Jeffrey in 2010 zijn allereerste GP-zege behaalde!

Maar er staat natuurlijk nog veel meer in Noppennieuws 5 te lezen. Zoals een uitgebreide test van de 2018 GasGas trial- en enduromotoren en een test van de 2019 Husqvarna enduro’s. Verder interviewden we Calvin Vlaanderen, de Zuid-Afrikaan die met zijn Nederlandse paspoort nu als derde Nederlander start in het oranje team voor de Motocross of Nations. Verder volgden we de AMA outdoors, de WMX en EMX en de zijspancross-GP’s in hun finale fase. Ook brengen we mooie verslagen van het EK en WK enduro, plus het nieuwe WESS-kampioenschap met onder meer de Romaniacs en de Megawatt extreme-wedstrijden.

Met Gert-Jan Reijnders spraken we over de BAS Worldtour, waarbij negen oud-Dakar-rijders nu een soort wereldreis in etappes maken. Ook waren we in Italië bij de unieke Vintage Trophee des Nations Enduro, waarin 150 toppers van weleer op hun klassieke enduromotoren van minimaal dertig jaar oud weer een wedstrijd reden.

Onder die 150 deelnemers zaten meer dan 400 EK, WK en nationale titels, plus 23 Dakar-zege’s! En voor de rubriek Mannen van Staal spraken we met Marnicq Bervoets, de Belg die het nog steeds dwars zit dat hij geen wereldtitel heeft behaald.

De 132 pagina’s tellende Noppennieuws 5 is vanaf vrijdag 5 oktober verkrijgbaar en abonnees vinden hem dan op de mat. Nog geen abonnee? Voor slechts 25 euro per jaar mis je geen enkel cross- en offroadnieuws meer! Kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 5-2018

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Offroad-kalender 2018

Wedstrijdkalenders 2019

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Factorytest Jeffrey Herlings’ KTM

Verslag MXGP

Verslag MX2 GP

Test GasGas trial & enduro 2019

Motor-EHBO

AMA Outdoor nationals

KTM Adventure Rally Sardinië

Interview Calvin Vlaanderen

Column en prijsvraag

EK motocross

WK enduro Italië & Frankrijk

GP zijspancross finale

WESS Roemenië, Polen, Engeland

Test Husqvarna enduro 2019

EK & WK jeugdcross

BAS Worldtour

Classic enduro Italië

WMX Assen

EK enduro Zweden en Polen

Balkan Rally Bulgarije

IMBA-nieuws

Mannen van staal: Marnicq Bervoets

Column Lars van Berkel