Noppennieuws 6-2017

VRIJDAG 1 DECEMBER IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 6 – 2017

 Op vrijdag 1 december ligt Noppennieuws 6 in de winkel en in de brievenbus bij alle abonnees. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 6 testen we onder meer de fabrieksmotoren van KTM en Husqvarna en konden we dus zelf ervaren hoe de machine van Jeffrey Herlings aanvoelt. Daarnaast reden we met de eigenbouw Dakar-motor van Jurgen van den Goorbergh, gebaseerd op een KTM 450EXC-F enduro.

Speciaal voor Noppennieuws blikte Jeffrey Herlings terug op zijn eerste MXGP-seizoen en beschrijft per GP wat er goed of wat er verkeerd ging.

Verder interviewden we Daniël Willemsen over zijn derde plaats in het WK zijspancross en Mirjam Pol over haar aanstaande Dakar-deelname. Ook spraken we met Kees Koolen, die op zijn in Vorden gebouwde Barren quad Cross country-wereldkampioen werd en er ook mee van start gaat in de Dakar.

We keken rond bij de Oilibya Rally en Marokko en bij de Balkan Rally in Bulgarije. Uiteraard ook een terugblik op de Motocross of Nations, waar Nederland opnieuw tweede werd achter Frankrijk. Daarnaast in Noppennieuws 6 veel enduro-verslagen: we volgden het ONK, het EK en het WK.

In de Techniek-serie gaan we dieper in op vering en demping en in Mannen van Staal komt Arjan Brouwer aan bod, die in zijn eerste Dakar rally in 1986 voorpaginanieuws werd toen hij drie dagen verdwaald was in de woestijn.

Noppennieuws 6 ligt vanaf 1 december in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 6-2017

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders 2018

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

Test KTM Factory-bikes

Verslag MXoN

Test Dunlop crossbanden

Jeffrey Herlings blikt terug op 2017

WK enduro

Interview Harke Slager

Offroad-avontuur in China

Test Dakar-KTM van Jurgen van den Goorbergh

Interview Daniël Willemsen

Column en prijsvraag

Techniek: vering en demping

Balkan rally Bulgarije

Baansport team-WK Roden

EK enduro

Oillibya Rally Marokko

Interview Mirjam Pol

Interview Kees Koolen

Test Yeti-KTM sneeuwcrosser

Test WP vering

ONK enduro

Test Husqvarna Factory-bikes

ONK trial

IMBA-nieuws

Mannen van staal: Arjan Brouwer

Column Lars van Berkel