Noppennieuws 3-2019

VRIJDAG 31 MEI IN DE WINKEL

NOPPENNIEUWS 3 - 2019

Vrijdag 31 mei – daags na Hemelvaartsdag - verschijnt Noppennieuws 3 en daarin natuurlijk aandacht voor de afgelopen weken verreden MXGP’s, die gelukkig ook zonder de deelname van Jeffrey Herlings de moeite meer dan waard zijn. We interviewden bovendien Jorge Prado, na Herlings de volgende groeibriljant van KTM. Al op jonge leeftijd verhuisde Jorge met zijn familie vanuit Spanje naar het Belgische Lommel, om aan de crosscarrière te werken. Ook spraken we met Jeremy van Horebeek, die na een lastige winter zonder team – hij werd bij het Yamaha-fabrieksteam bedankt voor bewezen diensten – op het allerlaatste moment via deelname aan Le Touquet onderdak vond in een team voor MXGP-deelname. En hoewel hij in Italië een schouderblessure opliep, ging hij de eerste GP’s als de brandweer op zijn privé-Honda. Ook bezochten we Stefan Everts nadat hij werd geveld door de malaria, opgelopen tijdens een benefietcross in het Congolese Lubumbashi. Samen met hem belichtten we zijn glansrijke carrière die leidde tot de unieke tien wereldtitels. En we waren op bezoek bij het Hutten Metaal Yamaha team, dat dit jaar met twee Nederlandse rijders in de MXGP’s aan de start staat.

Trialrijder Simon Koote is de ‘Man van Staal’ in Noppennieuws 3. En dat is geen toeval: Simon reed veertig jaar geleden mee in de toenmalige WK-wedstrijd in Norg. En over enkele weken is er voor het eerst in 40 jaar dus weer een WK trial in Nederland: in deze Noppennieuws blikken we ook vooruit op die wedstrijd.

Verder is het sportseizoen natuurlijk in alle hevigheid losgebarsten, dus in deze Noppennieuws vind je mooie verslagen en achtergrondverhalen over de EK en WK enduro, GP zijspancross, de WESS extreme-enduro’s, de finale van de AMA supercross, het WK damescross en het EK motocross en de Dutch Masters.

We testen de nieuwe Suzuki RM-Z450 Special Edition en de Beta 200RR, een nieuwe enduromotor op basis van een opgeboord 125 cc-blok. Daarmee reden we in de Franse Auvergne vanuit ‘Gites de la Cascade’ in Saint Priest des Champs een prachtige offroad-trip.

Tot slot lees je in Noppennieuws 3 nog een paar bijzondere reportages, bijvoorbeeld over de nieuwe gebouwde klassieke CZ-crosser van Seth Kox en over de minicrossertjes in Emmen.

Noppennieuws 3 is vanaf vrijdag 31 mei verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

INHOUD NOPPENNIEUWS 3-2019

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

Wedstrijdkalenders

Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto

MXGP Verslag Nederland, 2 x Italië en Portugal

MX2 GP Verslag Nederland, 2 x Italië en Portugal

Reportage Suzuki RM-Z450 Special Edition

Interview Jorge Prado Garcia

WESS extreme-enduro

AMA supercross

EMX motocross

Interview Jeremy van Horebeek

Column 3 Toon van de Vliet

Test Beta 200RR enduro

WMX motocross

Column en prijsvraag

Interview/carrière-overzicht Stefan Everts

WK enduro Portugal en Spanje

Dutch Masters Oss en Axel

EK enduro Portugal en Slowakije

Reportage Hutten Metaal Yamaha Team

Minicross Emmen

Voorbeschouwing WK trial Zelhem

GP zijspancross

Classic: nieuwe CZ crosser

Avontuur: Offroadrijden  in Frankrijk

ONK trial

Mannen van staal: Simon Koote

Column Lars van Berkel