Het is op 7 december weer de Nationale Dag van de Vrijwilliger. En vrijwilligers, dat zijn mensen die geëerd mogen worden: Rode Kruis, KWF, klaar-over, bejaarden rondrijden, knotwilgen knotten, zwerfvuil prikken enzovoort. Allemaal bijzonder lovenswaardige dingen die niet zonder vrijwilligers kunnen. Hulde voor hen allen.

Maar wij houden ons hier nu maar even bij onze leest en concentreren ons op de vrijwilligers in het motorgebeuren. In dit geval die van de MAC Sport en Vriendschap uit Lochem, die het ONK motocross mogelijk maken.  

Hier een mooi filmpje van de KNMV over hen.

Zo zie je, zonder vrijwilligers geen wedstrijden. Sterker nog: geen motorsport.

Dus zeggen wij heel hard: vrijwilligers bedankt!!! (en dat geldt voor alle vrijwilligers)

En we adviseren: geef ze alle respect!

Bij de KNMV hebben ze druk zitten puzzelen om voor de offroad, enduro en trial een mooi programma te maken voor 2020. De input daarvoor komt tijdens het jaarlijks overleg met de voorzitters van de diverse offroad-, enduro- en trialclubs. Daarnaast zijn ook de WK- en EK-kalenders bepalend.

Een ingewikkelde toestand dus. Maar het is ze weer gelukt.

Zie hier de enduro- en offroadagenda: https://knmv.nl/wp-content/uploads/2019/12/KNMV-ONK-Enduro-Offroadkalender-2020-versie-26-11-2019.pdf

En hier de trialkalender: https://knmv.nl/wp-content/uploads/2019/12/KNMV-ONK-NKJ-Trial-kalender-2020-versie-05-12-2019.pdf

Als je de gebaande paden verlaat, kun je soms wel eens in een lastig parket terecht komen. Zeker in Peru…

https://www.instagram.com/p/BM-CFB5gl5d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een aflevering hadden van ons alfabet van exotische noppenmotormerken. Maar van uitstel komt geen afstel, en we zijn nu aangeland bij het vijfde deel, en dat is, zoals u misschien al verwachtte, de E. En hier pakken we met beide handen de kans aan om u voor te stellen aan onze nationale trots op motorfietsgebied: Eysink.

Eysink was een Nederlandse auto-, fietsen- en motorfietsenfabriek. Dick Eysink begon in 1886 de Amersfoortse Rijwiel-, Automobiel- en Machinefabriek. In 1900 werd begonnen met fietsen met hulpmotor, en later kwamen er echte (vooral lichte) motoren. De glorietijd lag in de jaren dertig tot vijftig van de 20ste eeuw. Om eerlijk te zijn had Eysink geen echt specifieke noppenmodellen, maar op Eysinks werd wel veel buiten de verharde wegen gereden, en er werden veel successen geboekt in wedstrijden. In 1931, bijvoorbeeld, wonnen Dick Eysink en Bertus van Hamersveld en Gerard 'Bud' Bakker Schut de Zilveren Vaas bij de Zesdaagse in Italië. 

De Eysink Jubileum van 1936 , met 125cc Villiers-tweetakt-motortje, was een van de grootste succesnummers. Hiermee werden behalve in wegraces ook wedstrijden gewonnen in grasbaanraces en terreinritten (enduro’s dus). Op de foto zie je Simon Schram (sr.) die met een Eysink de sterren van de hemel crosste in 1951.

Voormalig topcrosser Chad Reed heeft bekend gemaakt dat hij in 2020 nog één keer zijn kunstje zal doen, en er dan mee stopt. Komend jaar wordt dus zijn laatste seizoen als profcrosser.

De nu 37-jarige Reed heeft twintig jaar lang op topnivo gecrosst. Hij begon in zijn thuisland Australië en reed zich via de 250-GP’s (2001 bij Jan de Groot) naar de States, waar hij in de volgende jaren vier belangrijke titels pakte. De laatste jaren reed hij in de Amerikaanse supercross veelal in zijn eigen privéteam, op verschillende merken. Wat het volgend jaar wordt, heeft hij nog niet bekendgemaakt.

De nummer 22 heeft heel veel moois laten zien in zijn carrière, en we hopen dat daar volgend jaar nog wat bij komt.

Ja ja, we beginnen alweer uit te kijken naar de Dakar. Dit keer van 5-17 januari in Saudi Arabië. We moeten nog maar zien hoe dat uitpakt.

Maar Toby Price die aan het testen is, levert in ieder geval al een prachtfoto op. 

In deze aflevering van Red Bull MX World kun je in een minuut of twintig de prachtige Motocross of Nations in Assen (de wedstrijd van het decennium) herbeleven. Met mooie beelden van voor en achter de schermen rondom de glorieuze overwinning van Team Nederland. 

Zie: https://www.redbull.com/int-en/episodes/mx-world-s2-e6

Het was in 1979, dus veertig jaar geleden, dat HRC Honda voor het eerst een motocross-wereldtitel won. We waren hem al bijna vergeten, maar het was de Brit Graham Noyce (foto), die daarvoor verantwoordelijk was inde 500cc-klasse. Daarna zouden er voor Honda nog vele titels volgen, waaronder 40 jaar later ook de tweede van Tim Gajser.

Onze eigen Gerrit Wolsink werd in 1979 tweede op een Suzuki. Håkan Carlqvist werd wereldkampioen in de 250 met een Husqvarna en Harry Everts gaf Suzuki haar vijfde achtereenvolgende titel bij de 125-jes.

We proberen het maar weer: een overzicht te geven van de verschuivingen in het motocross-GP-gebeuren. Heel wat crossers zijn op een ander zitje terecht gekomen na te hebben rondgeschuifeld.

We beginnen in de MXGP. Het grootste nieuws is dat Jorge Prado naar de 450’s komt bij Red Bull KTM. Hij gaat vast hoge ogen gooien. We zijn heel benieuwd hoe het hem in zijn eerste jaar bij de grote jongens zal vergaan. Wilvo wordt het officiële Yamaha-fabrieksteam, met drie rijders: Jeremy Seewer, Gautier Paulin en Arnaud Tonus. Romain Febvre verhuist van Yamaha naar het Kawasaki-fabrieksteam, waar hij Desalle gaat bijstaan. Julien Lieber, moest daarom naar een ander team zoeken, en vond dat bij zijn landgenoot Jacky Martens, die met Honda’s aan de start komt in de MXGP, bemand door Lieber en Benoît Paturel.

Onze eigen Glenn Coldenhoff blijft lekker bij Standing Construct, waar hij het prima doet. Maar op zijn KTM zal volgend jaar GasGas staan (het lijkt ons toch nog een vreemd gezicht). Brian Bogers zal in 2020 rijden voor het Italiaanse Marchetti Racing op KTM. Zijn plekje in het Honda-fabrieksteam wordt overgenomen door de Australiër Mitch Evans, die dus Tim Gajser gezelschap zal houden bij HRC. Gebben van Venrooy Racing stapt over van Kawasaki naar Yamaha en zet Alessandro Lupino, Calvin Vlaanderen en Thomas Covington in het zadel in de MXGP klasse. Honda SR Motoblouz, dat in 2019 onverwacht succesvol was met Jeremy van Horebeek, zal in 2020 ook Valentin Guillod aan de start brengen.

De Italiaan Michele Cervellin moet vanwege zijn leeftijd van de MX2 doorschuiven naar de MXGP. Daar komt hij bij SDM Corse Yamaha terecht (dat in de MX2 Ruben Fernandez het pad op stuurt). De oudgediende Rus Evgeny Bobryshev zal in de Europese GP’s starten voor het Par Homes RFX Husqvarna team. Iker Larranaga komt over uit de MX2 en gaat rijden voor het MGR Motocross team.

Wat Max Anstie volgend jaar doet is nog niet zeker. Misschien is er nog plek in het Bike it Dixon Racing Team op Kawasaki (waar hij een paar jaar geleden ook voor reed). Maar mogelijk is hij de pineut in de stoelendans, en moet hij de MXGP’s gedag zeggen. Hij lijkt er wel oren naar te hebben om dan zijn geluk nog eens in de USA te gaan beproeven, waar hij ook al eerder reed.

 

In de MX2 vertrekt wereldkampioen Jorge Prado dus: zijn zitje bij KTM wordt overgenomen door de Oostenrijker Rene Hofer. Kemea gaat het Yamaha-fabrieksteam runnen in deze klasse: Geerts en Watson blijven de eer voor dit merk verdedigen. Rockstar Husqvarna heeft afscheid genomen van Jacky Martens Racing team en verhuist naar Nestaan. Eigenaar Kay Hennekens zal vanuit Lommel het team op pad sturen met nog altijd Kjer Olsen en Beaton aan het stuur, en Kay de Wolf erbij in het EMX250. Het succesvolle F&H Racing zal in de GP’s naast EMX250-kampioen Roan van de Moosdijk volgend jaar de Fransoos Mathys Boisrame en de Deen Mikkel Haarup in het zadel zetten. Henry Jacobi vertrekt naar de MXGP’s (met SM Action Yamaha Migliori). Alvin Östlund zal rijden voor Honda Assomotor. De Australiër Wilson Todd zegt dat hij ook in de MX2 zal rijden, maar ons is nog even niet duidelijk in welk team dat zal zijn. Over Davy Pootjes gaat het gerucht dat hij op een Kawasaki zou verschijnnen in 2020. We zullen zien…

 

In het EMX250 wordt het Hutten Metaal Yamaha team het officiële Yamaha-team. Thibault Benistant, Raivo Dankers en Gianluca Facchetti zullen in het blauw rijden. Twan van Essen zal voor Marchetti Racing-KTM uitkomen.

En dan ook nog een nieuwtje uit het WMX: Nancy van de Ven zal voor het Italiaanse Ghidinelli Racing Team uitkomen, met David Phillipaerts als coach. Dat zal zij nog altijd op Yamaha doen, maar dus in een ander team.

Pagina 1 van 129