Kawasaki komt voor 2019 met een compleet nieuwe KX450. De motor, die naar eigen zeggen ontworpen is om de concurrentie in de felbevochten MX1 klasse een stap voor te blijven, zit boordevol nieuwe features als een oliegevulde voorvork, elektrische start en hydraulische koppeling. In Noppennieuws 4 lees je een uitgebreid verslag over de motor van testrijder Toine van Dijk die deze week in Zweden is om de KX450 te testen.

Sterker
De nieuwe viertakt krachtbron van de KX450 is maar liefst 3.4 pk sterker geworden, terwijl de koppelcurve vlakker is gemaakt voor een soepelere vermogensafgifte. Dankzij de nieuwe compacte klepbediening zijn de kleppen groter geworden konden er nog steilere nokkenassen geplaatst worden. Ook het inlaatkanaal is verbeterd voor een nog betere airflow.

De KX450 is daarnaast de eerste Kawa-KX met een elektrische start en hydraulische koppeling. Die laatste is niet alleen lichter te bedienen, maar geeft ook een directer en constanter gevoel onder alle omstandigheden. Het frame van de KX450 werd verder verbeterd voor nog meer stijfheid, dit is mede mogelijk doordat het motorblok nu ook een dragend deel van de constructie is geworden. Ook de achterbrug werd vernieuwd voor een betere balans, meer stijfheid en meer tractie.

De nieuwe elementen brengen natuurlijk wel een gewichtstoename met zich mee. Kawasaki heeft dit echter weten te beperken tot 1,3 kilogram. 

Aanpassingen
Om het grotere vermogen van het blok optimaal te kunnen benutten heeft Kawasaki de tractie van zowel het voor- als het achterwiel verbeterd. Aan de voorzijde door een grotere wielas, aan de achterzijde door schokdemper en het linksysteem aan te passen. De nieuwe oliegevulde voorvork heeft een diameter van 49 mm voor meer stijfheid. De binnenpoten zijn eveneens extra groot uitgevoerd voor een soepele werking en betere demping. De achterremschijf werd vergroot naar 250mm, waardoor deze goed samenwerkt met de 270 mm remschijf aan de voorzijde. Een nieuwe voorremcilinder zorgt voor meer controle en betere remprestaties.

Net als de Kawasaki fabrieksrijders heeft de KX450 Launch Control Mode voor optimale grip tijdens de start. Daarnaast levert Kawasaki stekkers mee waarmee snel en makkelijk gewisseld kan worden tussen een van de drie ECU mappings (standaard, harde baan, zandbaan). Het stuur is in vier standen verstelbaar en de voetsteunen in twee. Daarmee is de KX450 op iedere lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren in te stellen. 

De 2019 Kawasaki KX450 staat al vanaf juli 2018 in de showroom, de prijs wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Een zwaar gefrustreerde Lyndon Poskitt heeft een oproep op Facebook geplaatst in de hoop dat hij zijn twee Alta Motor Electric crossmotoren terugkrijgt. De Brit was op weg naar de Erzberg Rodeo in Oostenrijk toen criminelen zijn bus openbraken en compleet leeg roofden.

Daarbij hebben ze naast de twee motoren, ook alle uitrusting, twee generatoren, fotoapparatuur, MacBook en drone van Poskitt gestolen. Om het opsporingsproces te bespoedigen heeft de motorcrosser een beloning van 5.000 pond uitgeloofd. De meervoudig Dakar-deelnemer zou , samen met Ty Tremaine, de eerste zijn die in de 23 jaar dat de Rodeo gehouden wordt met een elektrische motor aan de start zou verschijnen. Door de diefstal valt deze onderneming mogelijk in het water. 

Volgens Poskitt vond de diefstal plaats bij een McDonalds en wisten de dieven in slechts een paar minuten de hele bus leeg te trekken. De politie heeft de diefstal in onderzoek, maar heeft tot op heden geen spoor van de dieven kunnen vinden.

 

Twaalf van de eerste zestien manches en zes van de eerste acht Grands Prix winnen, dat hebben er nog maar weinig gepresteerd in de MXGP. Alleen Stefan Everts deed het in de laatste vijftien jaar ietsje beter dan Jeffrey Herlings.

In 2006 liet Everts op weg naar zijn tiende en laatste wereldtitel in de eerste acht GP’s maar acht punten liggen, maar Herlings morste er tot en met de Duitse GP van afgelopen zondag slechts veertien. Zelfs Antonio Cairoli kon in zijn beste jaren niet zulke mooie cijfers overleggen. Diezelfde Cairoli kijkt nu als tweede man in het klassement inmiddels tegen maar liefst 48 punten achterstand aan. Herlings heerst nu dus ook in de MXGP!

En vanavond (25 mei 2018) is hij te gast in het tv-programma Bureau Sport op NPO3 om 21.55 uur. Kijken dus!

 Enkele dagen na KTM heeft ook Husqvarna haar 2019-enduronieuws bekend gemaakt. Ook bij het witte zustermerk van KTM blijft het 2019-enduronieuws beperkt tot wat kleine detailaanpassingen. (Dat in tegenstelling tot de 2019-crossers, die flink vernieuwd gaan worden.)

Optisch vallen op de 2019-enduro’s van Husqvarna alleen de witte radiateurkappen op. Net als de KTM’s kregen ook de Husqvarna’s aangepaste setting van de WP-veerelementen en een verbeterde demping met meer weerstand tegen het doorslaan. Net als vorig jaar is er op de Husqvarna enduro’s opnieuw gekozen voor Magura remklauwen en GSK remschijven.

De Li-ion accu is verbeterd om de start in koude omstandigheden beter te laten verlopen. De koelfan achter de radiateurs blijft net als in 2018 alleen voorbehouden aan de tweetakten. De Huskies worden standaard afgeleverd met Metzeler 6 Days Extreme banden en zijn naar verwachting over een aantal weken leverbaar.

Na de introductie van nieuwe enduro-modellen in de afgelopen twee jaar, presenteert KTM nu de verder verfijnde en doorontwikkelde EXC-modellen voor 2019: de KTM 125 XC-W tot de 300 EXC TPI tweetakten, de KTM 250 EXC-F tot  500 EXC-F viertakten en de KTM SIX DAYS-modellen

Vorig jaar lanceerden de Oostenrijkers de eerste in serie geproduceerde offroad-competitiemachines met tweetakt-injectiemotoren: de KTM 250 EXC TPI en 300 EXC TPI. De R&D-afdeling in Mattighofen hebben de jongste generatie KTM EXC-enduro’s voor modeljaar 2019 van verschillende updates voorzien. Bijvoorbeeld een verbeterde afstelling van de WP-voorvork, een gemodificeerde WP-achterschokdemper met een nieuwe hoofdplunjer en een aangepaste afstelling met een verbeterde dempingskarakteristiek, voor een vertrouwenwekkend gevoel. Een nieuwe zadelovertrek, krachtigere accu en nieuwe kleurstellingen. 

Voor modeljaar 2019 krijgen de KTM 125 XC-W en 150 XC-W tweetakten een nieuwe cilinder met een gefreesde uitlaatpoort en een nieuwe powervalve voor meer vermogen. Een geoptimaliseerde kickstarterplaatsing samen met een ultra-compacte, nieuw ontworpen DS-koppeling met nieuw koppelingsdeksel maakt het totale blok smaller dan voorheen. Een herziene zesversnellingsbak zorgt voor beter schakelen en meer betrouwbaarheid.

"De afgelopen twee jaar zijn ongelooflijk spannend geweest voor de ontwikkeling van onze enduro-motoren, hier bij KTM. Een geheel nieuw ontwikkelde, revolutionaire generatie voor modeljaar 2017, gevolgd door een wereldprimeur voor modeljaar 2018 met de eerste in serie geproduceerde tweetakt-offroad-competitiemodellen met benzineinjectie in de vorm van de KTM 250 EXC TPI en 300 EXC TPI. Het zijn een paar ongelooflijk drukke, maar vruchtbare jaren geweest qua ontwikkeling in dit segment, waarin we de marktleider blijven. Modeljaar 2019 laat een aantal wezenlijke modificaties zien bij alle modellen, samen met meer grondige verfijningen voor onze KTM 125 XC-W en 150 XC-W modellen. We stappen momenteel in een nieuw enduro-tijdperk als geheel en kijken uit naar het moment dat de nieuwste KTM EXC-modellen bij de dealers in de showroom staan", aldus KTM Senior Product Manager Offroad Joachim Sauer.

Voormalig wereldkampioen Eric Geboers is zondagavond om het leven gekomen nadat hij het water in dook om zijn te water geraakte puppy te redden. Toen Geboers niet meer boven kwam werd er direct een grote zoekactie gestart op de Miramar-waterplas in het Belgische Mol. Een dag later werd het levenloze lichaam van de 55-jarige Belg gevonden.

Nadat hulpdiensten zondagavond hun zoekactie rond 02.30 uur moesten staken, werd al gevreesd dat Geboers waarschijnlijk niet levend teruggevonden zou worden. Maandagmiddag werd die vrees inderdaad bewaarheid.

Geboers was zondag met enkele vrienden aan het varen op de plas toen zijn hondje rond 22.00 uur over boord sprong. Kort nadat Geboers zijn hond achterna was gesprongen, verdween hij onder water. Een van de vrienden die op zijn beurt Geboers achterna sprong, kwam eveneens in de problemen, maar kon weer aan boord gehaald worden.

Hulpdiensten hebben met duikers en een sonar de plas doorzocht. Hoewel de burgemeester zondag de hoop nog niet wilde opgeven, liet hij weten uit te gaan van het ergste. "Als je zoveel uren in het koude water blijft, is er niet veel hoop meer. We moeten realistisch zijn over zijn kansen."

Geboers, ook wel Mister 875 genoemd, werd in totaal vijf keer wereldkampioen. Hij was daarnaast de eerste crosser ooit die in drie verschillende klassen het hoogste podium wist te pakken. In 1990 stopte hij met crossen en ging hij aan de slag als teammanager.

Omdat Brian Bogers binnenkort opnieuw geopereerd moet worden aan zijn voet, zal de uit Australië afkomstige Todd Waters voor HRC aan de start van de MXGP in Letland staan.

Het is niet de eerste keer dat Waters in de koningsklasse van de motorcross uitkomt. Zo reed hij in 2015 al een heel seizoen mee in de MXGP. "Woorden kunnen niet uitdrukken hoe blij ik ben terug te zijn in de MXGP", laat de Australiër in een reactie weten. "Natuurlijk hoop ik dat Brian snel herstelt, want iedere crosser weet hoe moeilijk het is verplicht thuis te moeten zitten."

Hoe lang Waters bij HRC blijft, hangt af van het herstel van Bogers. Vooralsnog is daar geen duidelijkheid over.

Speciaal voor jonge crossers die de basisvaardigheden van het off-road rijden met een motor of quad onder de knie willen krijgen, organiseert Motox een jeugdclinic. Tijdens de anderhalf uur durende clinic wordt de deelnemertjes (tussen de 6 en 11 jaar) de fijne kneepjes van het rijden op onverhard terrein bijgebracht door een KNMV & MXGP Academy-gediplomeerde trainer.

Daarbij gaat het verder dan de eerste meters in het zand. De jeugdclinics worden vinden plaats op het afgesloten terrein van ActionPlanet in Spaarnwoude en worden gehouden op 12 & 13 mei en 30 juni & 1 juli 2018. Zowel de motor als de benodigde kleding wordt door Motox geregeld.

De clinic wordt voor zowel beginners, als gevorderde crossers gegeven. Kijk voor meer informatie op www.motox.nl.

Jeffrey Herlings mag nu al de sterren van de hemel crossen, het plafond is mogelijk nog niet bereikt. In een interview met Omroep Brabant laat de motorcrosser namelijk weten dat de kans bestaat dat hij nóg beter gaat presteren. 

Lees ook: Het geheim van Herlings start

“De technieken ontwikkelen zich. De snelheid gaat naar mijn gevoel ieder jaar omhoog", aldus Herlings tegen Omroep Brabant. "Bij KTM geven we iedere drie jaar een facelift aan de motor, dit is het eerste jaar dat ik met de mijne rij. Het is een kwestie van veel testen: een andere tandwielverhouding, nieuwe elektronica, andere vering. Het eerste jaar loop je tegen de meeste dingen aan. Ik kan dus nog beter gaan presteren."


Dat daarmee de strijd met Cairoli gestreden is, bestrijdt Herlings. "Er kan van alles gebeuren. Het ligt heel dicht bij elkaar. Niet om de andere motorcrossers tekort te doen, maar het zal dit jaar tussen Antonio Cairoli en mij gaan. Wij springen er echt bovenuit. Dat wil niet zeggen dat Cairoli of ik zeker de volgende Grand Prix zullen winnen, de rest van de motorcrossers zijn ook vechters.”

Het hele interview van Omroep Brabant met Herlings lees je hier: Jeffrey Herlings beleeft een droomseizoen, maar: 'Ik kan nog beter presteren' 

 

Het WESS is een nieuw endurokampioenschap: World Enduro Super Series. Hierin zijn zeven extreme-wedstrijden opgenomen, waaronder de befaamde Erzbergrodeo in Oostenrijk, de Red Bull Romaniacs in Roemenië en de Gotland Grand National in Zweden. De zevende en laatste wedstrijd in het WESS-kampioenschap is de Red Bull Knock Out strandcross in Scheveningen, van 10 november 2018.

 Zoals verwacht is Red Bull de overkoepelende sponsor van het geheel en de WESS-wedstrijden, die 11-13 mei beginnen in Portugal, zijn dus ook allemaal te volgen op Red Bull TV.

 

Rnd 1. Extreme XL Lagares (Portugal) 11-13 mei

Rnd 2. Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Oostenrijk) 31 mei - 3 juni

Rnd 3. Trèfle Lozérien AMV (Frankrijk) 8-10 juni

Rnd 4. Red Bull Romaniacs (Roemenië) 24-28 juli

Rnd 5. Red Bull 111 Megawatt (Polen) 8-9 september 

Rnd 6. Gotland Grand National (Zweden) 26-27 oktober

Rnd 7. Red Bull Knock Out (Nederland) 10 november

Pagina 1 van 3