Archief

Mario Roman jaagde in de Sea to Sky Hard Enduro zo’n 20 minuten lang op Graham Jarvis, op weg naar de overwinning door prachtig enduroterrein. Rijd met hem mee.

De Red Bull Straight Rhythm stuiterwedstrijd is een vast evenement op de Amerikaanse crosskalender geworden. Dit keer was het exclusief voor tweetakten, en we zagen weer een stel oude sterren en nu ook een stel oude (maar geupdate) motoren aan het werk. Echt iets bijzonders dus. Ken Roczen deed voor het eerst sinds jaren ook weer mee, en deed serieus zijn best. Maar omdat hij onder contract staat bij Honda, was het nog niet zo eenvoudig om een goede motor onder de kont te krijgen. Toch lukte dat prima, want met wat creativiteit en kunde werd Jeremy Mc Grath’s fabriekshonda uit 2006 (!) opgekalefaterd. En daar wist hij flink wat snelheid mee te maken. Sterker nog, hij won al zijn 1-tegen-1 races. Hij versloeg onder andere Ryan Sipes (ex-topcrosser en zesdaagsewinnaar) Josh Hansen en Brandon Hartranft.

Ken was erg in zijn nopjes met de overwinning en het lijkt erop dat hij flink besmet is geraakt met het tweetaktvirus.

Zie hier een filmpje met 5 hoogtepunten, met daarin ook een briljante narrow escape van A.J. Catanzaro en een kadootje voor het publiek van Travis Pastrana: zeer spectaculair:

De een-na-laatste wedstrijd van de Word Enduro Super Series is vorig weekend in het Catalaanse Solsona verreden, net onder de Pyreneeen. Op een heuvelachtig terrein met een ondergrond van aarde, zand en steen kregen de 350 deelnemers hier een klassieke enduro-wedstrijd voorgeschoteld. De Spaanse endurospecialist Josep García (foto) deed hier wat hij aan zijn stand verplicht was, en won. Zijn KTM-teamgenoot Nathan Watson, die een weekend eerder nog in Assen aan de MXON meedeed in het Britse team, werd tweede, voor Jonny Walker en Manuel Lettenbichler (beide ook op KTM). Maar die laatste deed uiteindelijk de beste zaken, want hij bouwde daarmee zijn toch al zeer ruime voorsprong in de tussenstand van het WESS-kampioenschap verder uit, doordat Graham Jarvis (die tweede stond) ziek was en opgaf. Nu is zijn voorsprong 870 pt. op Walker. En dat met nog maar 1 wedstrijd te gaan in zijn thuisland: de zeer extreme Getzenrodeo. En die wedstrijd won hij vorig jaar al, dus de eindzege gloort hem tegemoet.

De tweede tot en met zevende plaats in de tussenstand staat tamelijk dichtbij elkaar dus, dus daar kan bij die laatste wedstrijd op 2 november nog heel wat aan gaan veranderen.

Zie hier beelden van de wedstrijd: https://youtu.be/emPt7rrffrE

De prachtige motocrossbaan van Maggiora in Noord-Italië staat gelukkig weer op de GP-kalender voor volgend jaar. De motocrosswereld was een paar jaar geleden best wel geschokt om te vernemen dat het circuit dicht moest wegens vergunningsproblemen (in Italië helaas ook al). Maar blijkbaar zijn die nu opgelost, en kan de geschiedenis verder…

Zie hier een filmpje met hele mooie beelden uit de GP-geschiedenis van Maggiora: 

 

Door een fout bij onze drukker zal de komende Noppennieuws, nummer 5, niet vandaag (11 oktober) maar a.s. dinsdag (15 oktober) op de mat liggen.

Ondanks deze vertraging hopen we u dinsdag toch weer veel leesplezier te bieden.

Team Noppennieuws