Archief

Op de harde klei van het gelegenheidscircuit naast het wegracecircuit van Imola was Glenn Coldenhoff heel erg snel. Echt heel erg snel! Het lijkt wel of hij aan een tweede jeugd begonnen is. Zijn tweede plaats in de kwalificatie op zaterdag beloofde al iets moois, en in de eerste manche pakte hij na een paar ronden de kop over van Paulin en ging er vandoor om een flinke voorsprong op te bouwen. Gajser wilde dat ook wel, maar beet stevig in het stof. Zo won Glenn voor het eerst sinds Letland 2015 weer een GP-manche. Prachtig. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat Glenn op deze harde baan met veel sprongen zo sterk zou zijn. Maar gelukkig worden we nu en dan verrast.

In race pakte Glenn kopstart en werd hij niet meer teruggezien. Wat een overmacht voor Glenn. Dit is de eerste keer dat hij een GP wint door allebei de manches te winnen. Maar het deed natuurlijk wel denken aan de laatste Motocross of Nations, waarin hij ook allebei zijn races oppermachtig won.

Dus weer een victorie voor het Standing Construct KTM team, na de manchewinst voor Max Anstie in Lommel (hij was er nu niet bij vanwege een probleem met zijn longen). Is dat toeval, of is het misschien dankzij speciale ondersteuning van het fabrieksteam (omdat Cairoli en Herlings toch nog niet kunnen meedoen)?

Tim Gajser werd vijfde in race 1 en dat was genoeg voor zijn derde wereldtitel op Honda. Hij had er wat geluk bij, maar hij verdient het zeker.

Coldenhoff klimt hiermee naar de vijfde plaats in de tussenstand, voorbij Jasikonis. Als we ons goed herinneren heeft hij niet eerder zo hoog gestaan. En dat ondanks een zeer moeilijke seizoensstart wegens herstel van een zware blessure.

Brian Bogers werd 13de en Micha-Boy de Waal 20ste, maar in race 2 vielen beiden jammergenoeg uit.

In de MX2 werd Jorge Prado na twee goede starts weer de grote winnaar in beide manches. Het wordt wel saai wat dat betreft. Calvin Vlaanderen vocht zich een weg naar voren naar een 8ste en een uitstekende 3de plaats. Helaas waren er geen punten weggelegd voor Marcel Conijn.

Zie hier de highlights van de GP:  https://www.youtube.com/watch?v=V6Qqj9uWIUE

In het WMX is  Nancy van de Ven in de tweede manche vierde geworden. Na kopstart, bleek Courtney Duncan toch weer sterker, ondanks een slippertje. Nancy streed lang om de tweede plaats met Papenmeijer en Verbruggen, maar had daarin helaas geen succes.

Shana van der Vlist werd 6de, Lynn Valk 7de en Britt van der Werff 12de.

In de WK stand is Papenmeijer (166) nu net langs Van de Ven (163) gekomen, maar zij staan ruim achter de Nieuw-Zeelandse WK-leidster Duncan (189).

Drama in het EMX2T-kampieonschap.  Mike Kras startte rond de 5de plaats, maar helaas struikelde hij in bocht 1 al over een voor hem gevallen rijder, waarna hij pas als laatste weer op pad kon. Ondertussen lag zij grote concurrent voor de titel, Brad Anderson, aan de leiding. Maar even later haalde de Italiaan Manuel Iacopi hem in, om net als gisteren de race te winnen. Anderson finishte als tweede, maar ver daarachter was kras rustig opgeklommen naar een prima vijfde plaats. Hierdoor bleef zijn puntverlies beperkt, en staat hij nu precies gelijk met Anderson aan kop in de stand. Dus het is heel spannend, met nog 1 wedstrijd te gaan, 8 september bij de GP van Turkije. Nick Leerkes werd 14de.

In de eerste manche voor het WK motocross voor vrouwen naast het wegracecircuit in het Italiaanse stadje Imola, is Nancy van de Ven derde geworden. Na kopstart werd ze helaas ingehaald door Courtney Duncan en Larissa Papenmeijer. Lynn Valk werd 5de, Shana van der Vlist 7de, Britt van der Werff  10de en Stephanie Stoutjesdijk 12de.

Ook Mike Kras werd derde in de eerste manche van het EMX2T derde, achter de Italiaanse thuisrijders Iacopi en Deghi. Maar voor hem was die derde plek veel positiever dan voor Nancy, want hij liep hiermee in de tussenstand 4 punten uit op jarenlange tegenspeler Brad Anderson, die vijfde werd, terwijl Van de Ven juist haar achterstand op Duncan zag groeien. Kras’ voorsprong is daarmee nu 6 punten voor de leidersplaats in het tweetakt-kampioenschap, dus het is heel spannend. (Lees ook het interview met Mike in de laatste Noppennieuws!) Nick Leerkes werd 16de en voor de andere Nederlanders waren er helaas geen punten weggelegd.

Kampioenschapsleiders Prado en Gajser wonnen hun kwalificatieraces voor de GP van morgen. Glenn Coldenhoff eindigde knap als tweede achter Gajser, klimmend vanaf de vijfde plek. Bogers werd 13de en De Waal 20ste. Bij de MX2 werd Calvin Vlaanderen 6de en Marcel Conijn 32ste.

We hadden onlangs al twee keer een historisch Maico-item voor u. En zo te zien vonden veel mensen dat interessant. Daarom nu nog maar eens wat voer voor de Maico-maniakken: een filmpje over 10 hele ongewone, soms zelfs bizarre, Maico-creaties.

https://www.youtube.com/watch?v=

   

Kijk die jongens toch eens  lekker spelen op hun supermoto’tjes

 

 

Gisteren hadden we een berichtje over Mister Motocross, Roger DeCoster, die zijn verzameling verkocht. En toen moesten we denken aan deze mooie oude foto die we hadden gezien.

Roger met zijn fabrieks-Suzuki in de werkplaats. Prachtig plaatje van een zeer zelfverzekerde crosser, die uitstraalt: ‘ik wordt wereldkampioen’.  Zeer stijlvol.