Alle Nieuws

Twin Air, het productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van schuim luchtfilters, is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Productiemedewerker. Ben jij gedreven, sociaal, enthousiast, een aanpakker en heb je affiniteit met de motorsport branche? Reageer dan op onderstaande vacature:

---

Vacature
Productiemederkwer (37,5 uur/week)

Twin Air is een productiebedrijf, gespecialiseerd in het maken van schuim luchtfilters. Twin Air richt zich voornamelijk op de off-road branche en is wereldwijd marktleider op het gebied van lucht filtratie voor off-road motoren. Tevens worden de schuim luchtfilters ontwikkeld, geproduceerd en wereldwijd verhandeld in aanverwante markten.

Twin Air heeft een informele cultuur, en is op zoek naar een nieuwe collega in de functie van:
Productiemedewerker M/V
37,5 uur per week van 07:00 uur tot 15:15 uur.

Twin Air werkt met een klein team, biedt afwisselend werk en goede arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Stuur dan je motivatie en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wil je eerst meer informatie? Bel dan naar PDC, bereikbaar via 085 - 4444 330.
Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De Amerikaanse ex-topcrosser Ryan ‘Ryno’ Hughes heeft afgelopen winter diverse trainingssessies gedaan met Glenn Coldenhoff als rij-coach. En dat beviel Glenn prima, dus nu heeft hij hem gevraagd om dit jaar zijn team te komen versterken. En Ryno doet dat graag, dus we verwachten daar meer goeds van.

Deze dagen zijn ze samen weer druk aan het trainen in Italië, om volgend weekend in Engeland in goede vorm aan de start te kunnen staan in de eerste GP. En dat op een GasGas nog wel.

We kunnen haast niet wachten.

Op Hughes’ instagram-pagina kun je diverse mooie filmpjes vinden, zoals bijvoorbeeld deze: https://www.instagram.com/tv/B8yp8OsBskX/?utm_source=ig_embed

Zaterdag 22 maart is het wereldwaterdag. Zo hebben de Verenigde Naties afgesproken. Vandaag is dus een internationale dag in het teken van water.

En als Noppennieuws moet je daar natuurlijk ook iets mee. Of niet?

Nou eigenlijk niet.

Maar toch, bij deze een filmpje met allerlei avonturen met water.

https://youtu.be/

En voor wie al dat geklungel niet aan kan zien, is er natuurlijk ook nog deze. Heel andere koek.

https://youtu.be/

In de gemeente Uden zijn er dappere bestuurders en ambtenaren. Tegen het advies van de bezwarencommissie in,  wordt het crossen voor 10 jaar toegestaan en vergund. Naast de vliegbasis Volkel, wordt al tijden lang illegaal gecrosst, maar nu maakt de gemeente het tijdelijk legaal om crossers van de MAC Bedaf hun plezier te gunnen.

Een stuk verderop in Brabant zien we ook al een stel blije crossers bij de MAC Lierop, want ook de gemeente Someren trotseert protesten van een paar omwonenden en verleent de MAC Lierop vergunning om per week twee keer 4 uur te crossen, in afwachting van een nieuw bestemmingsplan waarin het crosscircuit definitief moet worden gelegaliseerd.

Het lijkt er op dat het misschien toch nog goed komt tussen de FIM (internationale motorsportbond) aan de ene kant en de promotors van de WESS  en KTM/Husqvarna/GasGas aan de andere (zie ook het artikel over Manuel Lettenbichler in de laatste Noppennieuws). Ze zijn namelijk na eerdere vijandigheden in gesprek om samen een WK-extreme-enduro te creëren. De FIM hoopt dat dat ook de weg vrij maakt voor KTM en haar zustermerken om weer terug te keren in het reguliere WK-Enduro.

In de nieuwste Noppennieuws (die dus nu in de winkel ligt), staat een interessant artikel over de eerste 20 jaar van de Dakar. En hier hebben we een aardig filmpje over de allereerste Dakar in 1979. Met Yamaha XT’s en Honda XL’s en een dappere BMW-rijder die een hekel heeft aan zand. Die had dus geen flauw idee waaraan hij was begonnen met zijn wegmotor. Avontuurlijk was het in ieder geval wel!

https://youtu.be/fJPXRzWMkM4

De vijfde ronde voor het WK-X-trial 2020 werd in het Spaanse Bilbao gehouden. De motoracrobaten mochten hier weer hele moeilijke nonstops op hout en beton proberen te bedwingen. Het was heel spannend: Adam Raga was het beste in de eerste twee (voor)ronden. Maar in de finale was het, ‘uiteraard’  zouden we bijna schrijven, Toni Bou die het beste zijn weg te vinden over de obstakels wist te vinden. Maar spannend was het dus wel. Raga werd, net als alle voorgaande wedstrijden dit seizoen, tweede. Dus ook hier zouden we bijna ‘natuurlijk’ schrijven.  Toni won op zijn Montesa Honda zo zijn vijfde uit vijf.

Benoit Bincaz (Beta; foto) werd verrassend derde. Hij is daarmee de eerste niet-Spanjaard op het podium dit jaar. Bou staat nu ruim op kop, 25 pt. voor Raga, met nog twee wedstrijden te gaan. Veel verderop vinden we Jeroni Fajardo als derde. 

Zie hier de hoogtepunten: https://youtu.be/uozm1Q3F7qg

De zijspancrossers hebben hun eerste wedstrijd er ook weer op zitten. Afgelopen zondag reden zijn de eerste in Eersel. Daniël Willemsen en Kaspers Stupelis (wat klinkt dat nog bekend he?) wonnen daar allebei de manches. Etienne Bax reed met Nicolas Musset in het bakje, en dat ging heel goed, want in de tweede manche werden ze tweede, en in de eerste manche waren ze ook knap opgeklommen tot die plaats, toen er motorpech kwam en ze de baan uitstuurden.

Justin Keuben en Kostas Beleckas werden daardoor tweede in de einduitslag (2/4) en Stephan Wijers en Aivar van de Wiel derde (4/3).

De internationale cross in Lacapelle Marival (F) is met schijnbaar gemak gewonnen door Jeffrey Herlings (foto). Allebei de MX1 manches en de superfinale werden door Jeffrey beheerst. Jeremy Seewer werd tweede (4/3) en Romain Febvre derde (5/2). Calvin Vlaanderen had het niet erg naar zijn zin in Frankrijk en pakte alleen in de tweede race een paar puntjes.

Tom Vialle won de twee manches in de MX2, voor Jed Beaton (3/2) en Rene Hofer (2/4). Kay de Wolf deed het weer lekker (16/11) en Lars Griekspoor liet zich ook goed zien (24/19).

Ook in de 125 was er een dubbel-overwinning: Liam Everts was hier duidelijk de baas. Ivano Van Erp werd twee keer vierde.

De zevende wedstrijd voor het Amerikaanse supercross-kampioenschap was in Tampa: de eerste keer in deze serie dat er aan de oostkust werd gereden. In het circuit was een flink stuk met heel mul zand opgenomen. Nederlandse crossers smullen daarvan, maar Amerikanen hebben daar moeite mee, dus hier werden nogal wat fouten gemaakt.

Adam Cianciarulo kwam al snel op kop, maar werd na een minuut of 10 ingehaald door zijn Kawasaki-teammaat Eli Tomac, die rustig naar de kop was gereden en daarna rustig een flinke voorsprong opbouwde. Webb en Roczen waren matig gestart, maar wisten goed naar voren te komen: ze werden op afstand tweede en derde. Cianciarulo verloor door een val veel plaatsen en werd negende. Maar hij heeft wel een bijzondere prestatie geleverd, want hij heeft in alle zeven wedstrijden tot nog toe de snelste ronde in de kwalificatie neergezet.   

Tomac heeft nu drie wedstrijden gewonnen, en de leiding in de stand overgenomen van Roczen (4 pt verschil). Zeven punten verderop volgt Webb.

Zie hier de hoogtepunten:  https://www.youtube.com/watch?v=Ch5CowWUpNk

De eerste wedstrijd voor de 250’s-East-serie werd vrijwel van start tot finish geleid door Shane McElrath op Yamaha (foto). Net als de afgelopen twee jaar won hij zo de seizoensopener. Op ruime afstand achter hem finishten de Honda-mannen Chase Sexton (de kampioen van vorig jaar) en Jeremy Martin, die eindelijk van een langdurige rugblessure is hersteld en dus wel een podium-finish kon gebruiken.