Alle Nieuws

In deze bijzondere tijden moeten we rustig aan doen en mogen/kunnen we niet veel. Maar soms kun je ook juist wèl iets. Je bejaarde buren helpen misschien. Of met je kennis of kunde inspelen op wat er nu gevraagd wordt. En dat is niet alleen WC-papier.

Het Portugese bedrijf Polisport ging eens nadenken wat zij konden doen. Normaal maken ze onder andere allerlei plastic protectiestukken voor noppenridders; en nu schakelen ze snel over op protectie voor zorgverleners. Nadat er in Portugal via de media werd gevraagd om maskers voor ziekenhuismedewerkers, gingen ze bij Polisport snel aan de slag met een paar nieuwe partners, en nu maken ze in plaats van vizieren voor crossers en fietsers, vizieren voor doctoren en verzorgers. In plaats van stenen, modder en insecten moet het transparante plastic nu speeksel met virus van patiënten tegenhouden.

Goed bezig, die jongens.

Zou er in de Nederlandse noppensector ook goede creativiteit en kennis zijn waarmee zorgverleners kunnen worden geholpen? We hopen het. Want de mensheid staat nu voor een grotere opgave dan een mooi stukje motorrijden of een crosswedstrijdje winnen. Deze wedstrijd is belangrijker…

Na al het slechte nieuws van de laatste weken, hebben we nu weer eens wat om blij van te worden. De Halmac Halle meldt op z’n Facebookpagina dat er onherroepelijk een nieuwe vergunning binnen is, voor trainen en wedstrijden op De Kappenbulten. Halle kan dus weer ene hele tijd vooruit met crossen!

https://www.facebook.com/Halmachalle/photos/a.369747999794425/2389611404474731/?type=3&theater

De KNMV heeft een mooie film van ruim een uur laten maken over de route naar de fantastische overwinning van Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen (Team NL) in de Motocross of Nations 2019. Ga d’r eens rustig voor zitten en geniet opnieuw!

https://youtu.be/

We zaten toch al op de WC met onze berichten de afgelopen dagen. Dus nu willen we het eindelijk wel eens weten.

Hoeveel van onze lezers lezen Noppennieuws eigenlijk op de plee?

We vermoeden dat velen onder ons hun geliefde tijdschrift over hun geliefde hobby het liefst ongestoord op een intieme plaats lezen. Hoe zit dat bij jou?

We horen het ook graag als er andere opmerkelijke plekken zijn om Noppennieuws te lezen.

Alvast bedankt voor je reactie.

Valkenswaard is voorlopig de laatste motocross-GP die is gereden dit jaar, dus laten we die nog maar even herbeleven met mooie beelden van de zege van Jeffrey Herlings.

https://www.instagram.com/p/B-CoTplJP_R/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

In Spanje zijn ze er veel erger aan toe dan hier. Daar is een lockdown en mag men niet meer naar buiten zonder goede reden (hopelijk hoeven wij daar niet aan te geloven). Maar hoe ga je daarmee om als noppenfreak?

Pol Tarres kan gewoon niet zonder z’n motor en doet het zo:

https://www.instagram.com/p/B96qZ4Hh9aO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Maar Toni Bou kan het toch niet laten om te rijden, en start zijn dag zo:

https://www.instagram.com/tv/B9w6m_fhTxO/?utm_source=ig_embed

Het is in deze gekke tijd helaas niet of nauwelijks meer mogelijk om nog noppensport te beleven. Daarom zijn we al heel blij met bewegende beelden van onze held Jeffrey Herlings, die afgelopen week nog trainde in Frankrijk. Kijk ‘m gaan… 

 

In deze tijden van quarantaine-maatregelen is het leuk om af en toe aan iets anders te denken dat het Corona-virus. Om dat wat makkelijker te maken hebben wij twee bijzonder video's voor de opgedoken op het internet. 

De eerste, die zo'n 14 minuten duur, is een fraaie race uit de in 1988 uitgebrachte Japanse animatiefilm Kaze wo Nuke. De film vertelt het verhaal van een jonge coureur op een Honda CR250 die alles op alles zet om de topper, die op een Yamaha YZ250 rijdt, te verslaan. Benieuwd? Bekijk de video hier> 
Wie meer tijd heeft, kan hieronder de volledige British 500 MotoGP op Hawkstone Park uit 1986 terugkijken. Een race met helden van weleer als Dave Thorpe, Andre Malherbe, Erik Geboers, Georges Jobe, Kees van de Ven, Leif Persson, Hakan Carlqvrist en Kurt Nicoll.

 Nog meer Corona-nieuws. Jammer genoeg.

Billy Bolt mag zich wereldkampioen superenduro 2020 noemen, doordat de laatste wedstrijd van dit wereldkampioenschap helaas moest worden afgelast. Dat is vooral balen voor Taddy Blazusiak, want hij had in de thuiswedstrijd in het Poolse Łódź (zo’n plaatsnaam is niet makkelijk te typen, zeg) nog 16 punten achterstand willen goedmaken op Bolt. Maar die kans heeft Corona dus door zijn neus geboord. Taddy mag het op 12 december alsnog proberen in Łódź, want dan mogen ze daar de eerste wedstrijd voor het volgende seizoen organiseren. Hopelijk is het hele Corona-gedoe dan achter de rug zonder al te veel schade te hebben gedaan.

Billy’s commentaar: “Dit is niet hoe ik het kampioenschap had willen winnen, maar als je naar het grotere plaatje kijkt, mogen we niet klagen. Drie van de vier ronden winnen is een prachtige comeback. Dit was natuurlijk een speciaal seizoen voor me, nadat ik vorig jaar de meeste wedstrijden vanuit een ziekenhuisbed moest volgen. Ik vroeg me toen af of het ooit nog wel goed zou komen met m’n voet. Om in zo korte tijd over te gaan van bedliggen naar waar ik nu ben, is tamelijk bizar, om eerlijk te zijn.”

Corona is Latijn voor ‘kroon’. Het is daarom een gekke speling van het lot, dat het uitgerekend dit kl%*#*-virus is, dat nu indirect een nieuwe wereldkampioenen heeft gekroond.

Ruim een week geleden werd al duidelijk dat het WK-indoortrial 2020 helaas is beslist door het virus, omdat de een-na-laatste wedstrijd in het Oostenrijkse Wiener Neustadt moest worden geannuleerd. Waarschijnlijk heeft dat voor de einduitslag weinig verschil gemaakt, want Toni Bou was wederom de sterkste dit seizoen. En ook voor de tweede plaats zal het waarschijnlijk weinig verschil hebben gemaakt want Adam Raga was weer de ‘eeuwige tweede’.

Bou ‘veroverde’ zo zijn 14de titel in de X-trial en zijn 27ste in totaal! Wat een gigant! Grote kans dat dit helemaal nooit door iemand zal kunnen worden geëvenaard in de toekomst.

Er is in principe nog één wedstrijd te gaan, in Bou’s woonplaats Andorra, eind april. Maar het lijkt waarschijnlijk dat ook die zal worden uitgesteld of afgesteld.