vrijdag, 14 augustus 2015 by

Joël Smets benoemd tot KTM Motocross Factory Racing sportdirecteur

Vijfvoudig wereldkampioen Joël Smets is benoemd tot KTM Motocross Factory Racing Sports Director, dat deelde Pit Beirer, KTM Motorsport Director gisteren mede. Het is aldus Beirer een welkome terugkeer naar de KTM International Family voor Smets wiens naam stevig is verankerd in de sport.

Pit Beirer: "Ik ben blij dat we in staat zijn om een persoonlijkheid als Joel in deze nieuwe positie te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat hij onze rijders gaat leiden naar nog grotere successen. Joel's ervaring en zijn carrière prestaties spreken voor zich, en duidelijk is ook dat hij een sterk voorbeeld is voor zowel onze senior als junior fabrieksrijders. "

Hoewel Smets begon relatief laat op de leeftijd van 17 jaar in de motorsport. Zijn eerste wereldtitel kwam in 1995 en ook in 1997 en 1998 sloeg hij toe als werelds beste.

 Zijn vierde en vijfde titels reed hij bijeen voor KTM in 2000 en 2003. Smets startte in 168 GP wedstrijden tijdens zijn carrière, en met 57 GP overwinningen, bevestigde hij zich als een van de grootste rijders in de sport. Smets was ook zes keer Belgisch kampioen en was Belgisch Sportman van het Jaar in 2000.

Smets voegt zich in deze nieuw gecreëerde functie binnen de fabriek teamstructuur en beide Red Bull KTM Factory Racing Team Managers, Claudio de Carli (MXGP) en Dirk Gruebel (MX2) verwelkomen hem aan boord. Hij zal worden belast met het toezicht op de algemene planning, en zal trainingsschema coördineren. Smets zal ook hoofd worden van de race workshop in België.

De MXGP, MX2 en KTM Factory Junior teams zullen nu kunnen kiezen uit twee uitgebreide basiskampfaciliteiten, een in België en een tweede in de buurt van Rome. De twee locaties zullen hen in staat stellen om het beste te profiteren van de heersende weersomstandigheden. Daarbij kunnen ze dus hun werk doen vanaf twee werkplekken.

De Oostenrijkse workshop bij het KTM Factory Racing-hoofdkwartier blijft de exclusieve locatie waar alle fabrieksfietsen en motoren worden gebouwd.

Volgens Beirer is dé nieuwe opzet, samen met Joel's benoeming een garantie voor een sterk management structuur en dat gekoppeld aan de uitstekende faciliteiten moet er toe leiden dat we klaar zijn voor de komende jaren.