maandag, 16 november 2015 by

In Memoriam: Cor Termaat

Op dinsdag 10 november is Cor Termaat, de medeorganisator van Beach On Wheels, op 70-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Cor was zeer bekend in de motorwereld. Velen zullen hem kennen als omroeper van de WK en NK crosswedstrijden en van de Veronica strandraces. of als organisator van de MotorRai, Motoropstapdagen en Yamaha Experience.

Bron: Arjan Brouwer Motor Trading.

Hij was daarnaast oprichter van de ENTS (eerste Ned. Trial School) en mede oprichter en 1e voorzitter van MC Volgas uit Ermelo en organiseerde diverse motorevenementen. Zoals een strandrace op de Boulevard van Harderwijk, twee motorcrosses dwars door het centrum van Steenwijk, crosses in Heerde etc. Iets waar nu nog met bewondering over gesproken wordt.

Als manager en oprichter van het Yamaha Holland Team zorgde hij tevens voor de sponsoring en organisatie van Dakar deelname door Arjan Brouwer, Frans Verhoeven, Daniƫl Willemsen, Mirjam Pol, Marcel van Drunen, Henk Knuiman, Peter Stijkel, Team Jos Smink en ga zo maar door.

Daarnaast was Cor Termaat de oprichter van de Dakar Challenge in Valkenswaard, die nu nog steeds als Dakar Preproloog razend populair is bij alle motorfans. Door zijn professionaliteit, doorzettingsvermogen maar vooral zijn humor en enthousiasme was hij zeer geliefd bij mensen met een motorhart.

Niet in de laatste plaats waren zijn columns in motorbladen en persberichten vol kwinkslagen en anekdotes heerlijk leesvoer voor de media en motorrijders en fans. Ook sponsoren zoals Eurol , Yamaha en Pearl werkten graag met Cor samen omdat ze wisten dat voor hem een afspraak heilig was.

Met Cor Termaat verliest de motorwereld een belangrijke (pro)motor die bereid was tot in de kleine uurtjes door te gaan om de dromen van anderen mogelijk te maken. We zullen hem zeker missen...