dinsdag, 17 mei 2016 by

NIEUWE GENERATIE KTM ENDURO’S

KTM heeft in het Spaanse Les Comes in aanwezigheid van Noppennieuws-testrijder Toine van Dijk, de nieuwe 2017 enduromodellen onthult.

De KTM enduro’s van 2017 zijn compleet nieuw: KTM zelf heeft het over 90% nieuwe onderdelen! Daarbij is het gewicht tot ca 5 kilo lager geworden en zit de massa beter gecentreerd, voor een betere handelbaarheid. Het nieuwe motorblok zorgt voor betere prestaties.

 

 

De 125EXC en 200EXC worden komend jaar vervangen door een compleet nieuwe 125 XC-W and 150 XC-W. Het ziet er echter naar uit dat deze zonder kenteken geleverd gaan worden aangezien KTM zegt: “The 125 XC-W and 150 XC-W are specifically designed for closed course racing.”

Het verdere modelprogramma bestaat uit de 250 EXC  en 300 EXC met een nieuw tweetaktblok, plus de geheel nieuwe 250 EXC-F, 350 EXC-F, 450 EXC-F en 500 EXC-F viertaktenduro’s.

 

Alle 2017-enduro’s hebben naast een ander blok ook een compleet nieuw frame met een nieuwe WP XPlor 48 upside-down vork met gescheiden demping (ingaand/uitgaand) per poot. Verder werden de machines tot in detail aangepast en kregen ze bijvoorbeeld ook een nieuw dashboard.

 

Naast de standaard-versies werden ook meteen de speciale zesdaagse-uitvoeringen getoond, met diverse extra’s en een eigen design. Bijzonder is dat de zesdaagsemachines een oranje frame hebben, terwijl de gewone enduro’s het in 2017 met een zwart frame moeten doen.

Joachim Sauer (KTM Offroad Product Manager): “Het gezegd luidt: Als de ene wedstrijd is gefinished, begint de volgende. De ontwikkeling staat dus nooit stil. Maar we hebben het hier over een state-of-the-art-development, een compleet nieuwe line-up van onze enduro-competitiemachines. Dit is de basis van KTM, hiermee zijn we groot geworden en hier comitten we ons volledig aan. We denken dat deze nieuwe modellen voor nog meer rijplezier gaan zorgen en elke rijder op elk niveau zullen bekoren.”

 

De nieuwe KTM enduro’s zijn medio juni leverbaar. In Noppennieuws 3, die vrijdag 3 juni verschijnt, staat een uitgebreide test van de nieuwe KTM’s te lezen.

hh