donderdag, 19 mei 2016 by

KAWASAKI KOMT MET VOLLEDIG NIEUWE KX250F

Kawasaki komt voor modeljaar 2017 met fonkelnieuwe KX250F, die volgens de fabriek garant staat voor baanbrekende innovaties en prestaties. De machine kreeg ten opzichte van het 2016-model meer vermogen, 1,7 kilo minder gewicht en een legio aan technische en design updates.

Door het aanzuigtraject met de dubbele injectoren te optimaliseren is de verbrandingsefficiency verbeterd, wat

weer zorgt voor nog beter oppakken en snellere acceleratie, met name in het lage en midden toerenbereik. De ‘bridge-box’ zuiger is nog lichter geworden en nu gebruikt in combinatie met een offset geplaatste cilinder (de cilinderhartlijn staat dus niet midden boven de krukas, een techniek die afkomstig is uit de racerij), wat de mechanische efficiency verbeterd en meer vermogen oplevert. Een nieuwe hoontechniek voor de cilinder verbetert het oppervlak van de cilinderwand voor een betere smering en lagere wrijvingsweerstand. Verder worden er nu lagerschalen in plaats van naaldlagers voor het big-end gebruikt, wat zorgt voor een langere levensduur en lagere interne wrijving. Het motorblok werd in totaal 0,8 kilo lichter, bij het rijwielgedeelte werd ook nog eens een kilo gewichtsbesparing gerealiseerd. Verder kregen de Type2 Showa SFF voorvork en Uni-Trak achtervering nieuwe settings voor nog meer feedback en een soepele werking. Het frame is ook nieuw en werd 6 mm smaller, terwijl de achtervork ook geoptimaliseerd is. Gebleven zijn de drie ‘plug & play’ mapsettings voor het motorkarakter, daarnaast is een KX FI calibrationkit als optie leverbaar.

Het design is ook gehele nieuw en oogt erg fris. Net als bij de Husqvarna’s zien we nu ook bij deze nieuwe Kawasaki de lange, doorlopende zijkappen, die bovendien zijn voorzien van driedimensionale ‘in-mould‘ graphics. De 2017 KX250F zal medio juli bij de Kawasaki dealer staan; in Noppennieuws 4 van 29 juli publiceren we een uitgebreide test van deze geheee nieuwe machine.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5FdHBPY8wn8