donderdag, 7 juli 2016 by

HERMAN HOFF OVERLEDEN

Drie maanden nadat we afscheid moesten nemen van onze medewerker Derk Jan Wolsink is er opnieuw een vriend en medewerker van Noppennieuws overleden: motocross-omroeper Herman Hoff uit Dronten is woensdag 6 juli op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De immer goed geluimde Hoff, wiens warme stem op honderden motocrossen uit de speakers schalde, heeft na enkele jaren het gevecht tegen de slopende ziekte verloren.

Herman stond ons als makers van Noppennieuws met raad en daad terzijde en verzorgde ook veel berichten op onze website www.noppennieuws.nl. Jarenlang was hij op veel motocrossen niet alleen de omroeper, maar ook de gastheer die namens de organiserende vereniging de bezoekers, de rijders en de genodigden op de hoogte hield. Via zijn werk in de opleiding van lassers woonde hij in zijn jonge jaren lange tijd in Scandinavië en ook daar was Herman een graag gehoorde omroeper; zelfs op de Zweedse GP in Uddevalla en op de Deense GP in Slagelse kon je hem aan het werk zien - en horen - met de microfoon in de hand.

Alhoewel hij vrijwel alle motocrosstoppers regelmatig voor zijn microfoon kreeg, ging zijn hart toch vooral uit naar de jeugdcross, waarvoor hij sinds 1979 jarenlang zijn ‘Honest International Youth-motocross’ organiseerde. “Een internationaal jeugdcross-weekend voor de verbroedering en tegen de verloedering!”, zoals hij het zelf zo mooi wist te verwoorden. Herman’s internationale jeugdcross-weekend van weleer kan gezien worden als de voorloper van het officiële EK- en WK-jeugdcross.

We wensen zijn vrouw Els en verdere familie alle sterkte toe dit zware verlies te dragen. Rust zacht Herman!

Klik hier voor de online condoleance