vrijdag, 19 augustus 2016 by

NOG EEN WEEK TOT ASSEN

Reikhalzend. Zo kijken we uit naar de motocross-GP van Assen op 28 augustus.

Als het goed is met de terugkeer van Jeffrey Herlings, na drie GP’s afwezigheid wegens een gebroken sleutelbeen. Door het missen van die drie wedstrijden is zijn voorsprong op Jeremy Seewer teruggelopen van 169 tot 43 punten. Zo heeft het kampioenschap toch weer enige spanning gekregen.

Met nog drie GP’s te gaan (Assen en twee wedstrijden in de VS) zijn er nog 150 punten te verdelen voor de winnaars.  Niet veel mensen zullen er aan twijfelen dat Jeffrey wint als hij weer meerijdt en fit is. Maar de vraag is of hij wel voldoende fit zal zijn, hoewel dat bij een gewone sleutelbeenbreuk geen probleem mag zijn. En natuurlijk is er ook nog altijd een kans dat hij zich opnieuw blesseert.

Herlings is qua snelheid superieur aan al zijn tegenstanders, maar toch was het bijna elk seizoen de afgelopen jaren nog spannend.  Maar ja, dat is motocross. Herlings is zeker niet de enige die zich nu en dan blesseert. Onder andere Ferrandis, Jonass (MX1), Febvre en Cairoli (MXGP) zouden dit jaar meer kans op de titel hebben gehad als ze geen blessures hadden gehad.

Jeremy Seewer rijdt tamelijk constant, en doet geen gekke dingen. Hij lijkt zich echt te richten op podiumplaatsen, en niet persé op de eerste. Dat kan niet gezegd worden van Tim Gajser in de MXGP. Ondanks een enorme voorsprong van 99 punten op Toni Cairoli, blijft hij vol voor de winst gaan. Voorzichtig staat blijkbaar niet in het Sloveense woordenboek. En het is ook niet dat hij foutloos rijdt, want hij beleeft nogal wat spannende op-het-nippertje momenten. Meestal weet hij zijn Honda dan toch knap op de wielen te houden en jakkert hij door alsof er niets gebeurt is. Maar af en toe maakt hij toch echt een flinke duik (zie bijv. https://www.youtube.com/watch?v=2IKXkdP6_E0 ). Zo ook weer in de eerste manche in Zwitserland.  Maar tot nog toe ontsnapt hij steeds op wonderbaarlijke wijze aan noemenswaardige blessures: Gajser is zeker niet van glas gemaakt.