vrijdag, 20 januari 2017 by

PETITIE VOOR BEHOUD MOTORCROSS LIEROP

Afgelopen week is pijnlijk duidelijk geworden dat MAC Lierop na 45 jaar moet vrezen voor behoud van het wereldberoemde zandcircuit de Herselse bossen. Als er niets gebeurt, mag er vanaf 1 juni niet meer gecrosst worden. De gemeente gedoogde de situatie lange tijd, maar moet nu handhavend optreden tegen het crossen. Dat bepaalde de rechter, nadat buurtbewoners een zaak tegen de gemeente en MAC Lierop aanspanden.

Maar is nog een kans, als de gemeente Someren een verzoek doet aan de Provinciale staten van Noord-Brabant om voor deze uitzonderlijke situatie af te zien van de verordening Ruimte.

MAC Lierop is een organisatie waar de gemeente trots op kan  zijn. Ongeveer de helft van het dorp is vrijwilliger bij de kleine en grote motorcrossevenementen. Een schoolvoorbeeld waar een klein dorp groot in kan zijn. De motorcross hoort bij Lierop!

Daarom is gestart met een petitie, die iedereen  kan ondertekenen die de motorcross in Lierop graag wil behouden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Joël Smets, Stefan Everts en andere bekenden uit Noppenland hebben al aangegeven deze petitie te willen ondertekenen. Nu jij ook nog!

De petitie kun je vinden en ondertekenen op https://behoudmotorcrosslierop.petities.nl/ .