dinsdag, 10 oktober 2017 by

ONK ENDURO BERGEIJK: PITTIG BEGIN

Veel noppenridders hebben er een tijd op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is weer begonnen. En wel in Bergeijk, waar een mooie wedstrijd werd verreden door ruim 200 popelende enduristen die er veel zin in hadden. Het viel niet iedereen mee, want het was een mooie lange route met veel offroad, een krap schema, een paar lastige hindernissen (vooral een moeilijke bak met houtblokken), en dan werd het gaandeweg de dag ook nog steeds natter. Ongeveer een derde van de starters kwam daardoor niet volgens de regels aan de finish.
De E1-klasse werd gewonnen door Daan Bruijsten. Bas Klein Haneveld werd tweede en Rik Vierhuizen derde. De broertjes Thierry en Wesley Pittens maakten de dienst uit in de E2. Zij mochten in die volgorde op het ereschavot staan, met oude rot Hans Vogels op het onderste treetje. Nina Klink werd knap 11de tussen alle mannen. In de E3-klasse pakte Mark Wassink (foto) de volle winst, voor Lucas Dolfing en Bjorn Sloot. En bij de 40-plussers was het de trialist Alex van den Broek die de crossers Rob Verstegen en René Satink voor bleef.
Nu hoeven de enduristen niet meer zo lang te wachten, want over twee weken is alweer de volgende wedstrijd in Vorden. 
Als je wilt kun je even meerijden op het hoofd van Jos van den Boom op zijn Beta 300 in proef 2: https://www.youtube.com/watch?v=zvyq7PXsAMo