vrijdag, 10 november 2017 by

TRANSFERNIEUWS GP MOTOCROSS

Tijd om eens even wat transfernieuwtjes van motocross-GP-rijders op een rijtje te zetten. 
Het grote nieuws was dat Suzuki stopt met fabriekssteun aan GP-rijders; dat hebben jullie natuurlijk al lang gehoord. Helaas leggen ze hun prioriteiten elders (in het middenveld van de MotoGP?). Het Suzuki-team van Everts (MX2 en MXGP) wordt dus opgedoekt. 
We beginnen bij de MX2. Sinds het nieuws dat HSF hoofdsponsor wordt van het Honda-fabrieksteam in de MXGP is ons nog niet duidelijk geworden of het HSF MX2-team wordt voortgezet. Maar het gerucht gaat dat Brian Bogers naast Tim Gajser in het Honda-MXGP-fabrieksteam zal rijden. Davy Pootjes vertrekt in ieder geval, en zal in het Belgische LRT KTM-team de plek overnemen van Julien Lieber, die vanwege zijn leeftijd naar de MX1 verhuist. De fabriek zal het team ondersteunen. 
Lars van Berkel gaat volgend jaar in de MX1 rijden met het Husqvarna SKS Racing team. Ze willen een paar GP’s rijden en de Dutch Masters, ONK en ADAC Masters series. Freek van der Vlist zal zich volgend jaar op de Dutch Masters of Motocross en het EMX250 concentreren, rijdend voor het Carglass Honda Team. Helaas valt daarmee een Nederlandse MX2-GP-rijder af. Maar we hopen Freek nog wel af en toe bij een GP aan de start te zien. 
De Australiër Hunter Lawrence, die het in de laatste GP’s en de MXON zo ontzettend goed deed, heeft een contract voor vier jaar getekend met Geico Honda. Hij zal in 2018 voor het laatst in de MX2 GP’s rijden, en daarna naar de VS gaan. In 2018 wordt hij geparkeerd bij het Honda 114 Motorsports-team van Giacomo Gariboldi. Ook onze landgenoot Bas Vaessen zal hiervoor rijden in 2018, nu Suzuki ermee stopt. Dit team zal worden geleid door meervoudig wereldkampioen bij de dames, Livia Lancelot.
Vsvolod Brylyakov zal rijden op een blauwe machine voor Kemea Yamaha, zoals ook nieuweling Jago Geerts en de Britse MX2-kampioen Ben Watson. Brian Hsu verhuist naar het Bud Racing Kawasaki-team. Het Gebben-Van Venrooy Kawasaki team heeft Alessandro Lupino binnengehaald. Naast Lupino zal ook Maxime Desprey voor dit team blijven rijden. En nog meer nieuws van de groenen: de Australiër Jed Beaton, die zo verrassend sterk reed in de laatste GP en de MXON, zal rijden voor F&H Kawasaki. Ook Adam Sterry rijdt voor dit team, en Marc de Reuver komt over van het team van Pauls Jonass om F&H te ondersteunen als motortrainer. 
Benoit Paturel heeft nog geen plekje voor 2018, en overweegt om in de VS te gaan rijden volgend jaar. Van de Italiaan Michele Cervellin weten we dat hij niet meer in het Honda fabrieksteam zal rijden, maar het is nog niet bekend wat hij gaat doen. 
Conrad Mewse zal voor het KTM UK team gaan rijden in de MX2, en in de MXGP zal regerend Brits Kampioen MX1, de Ier Graeme Irwin, voor dit team strijden. KTM zal fabriekssteun leveren. En gelijk verder met de MXGP: Glenn Coldenhoff heeft voor een jaar bijgetekend bij Red Bull-KTM, en Jeffrey Herlings blijft nog 3 jaar bij de oranje brigade. Max Nagl mocht vertrekken bij het Husqvarna fabrieksteam, en heeft een contract voor 1 jaar getekend om voor het Italiaanse merk TM in de MXGP te rijden. Julien Lieber wordt de tweede rijder in het Monster Energy Kawasaki Factory team in de MXGP, naast good old Clement Desalle. Valentin Guillod gaat opnieuw voor Standing Construct KTM werken, nadat hij een paar jaar geleden ook al met succes voor dat team in de MX2 reed. Jordi Tixier kreeg geen verlenging bij Kawasaki. Hij kon vervolgens geen bestaand team vinden en nam het heft in eigen hand: hij zal met zijn eigen team op KTM aan de start komen in 2018. 
Het is ons nog niet bekend wat Bobryshev, Strijbos, Jasikonis, Seewer en Searle gaan doen. Ook zij moeten allemaal een nieuw zadel vinden om hun achterwerk op te zetten. De Belgische reus Ken de Dijcker hoeft dat niet meer: hij heeft besloten om er na 15 jaar GP’s mee te stoppen.
Er is vast nog meer gebeurd op de coureursmarkt, maar we geloven dat we hiermee het belangrijkste nieuws wel ongeveer hebben.