vrijdag, 22 december 2017 by

MOTOCROSS GP TRANSFERNIEUWS DEEL 2

Een maandje geleden hadden we al het belangrijkste nieuws van de MXGP-transfermarkt, maar er waren nog een hoop teams en rijders die nog niet klaar waren met de stoelendans. Maar ondertussen zijn ze wel bijna uitgedanst en weten we veel meer. 
Jerremy Seewer, die op straat was komen te staan doordat het Suzuki-fabrieksteam er mee stopt, heeft nu eindelijk een nieuwe stoel (zadel eigenlijk) gevonden, en wel bij Wilvo Yamaha. Hij maakt de sprong naar de MXGP en gaat in ieder geval tot en met 2019 voor Wilvo rijden. Dit sterke team heeft daarmee drie ijzers in het vuur, want Simpson en Tonus gaan ook door met Wilvo.
Armanis Jasikonis en Kevin Strijbos moesten wegens het stoppen van Suzuki ook nieuw onderdak vinden. De jonge Litouwer werd geadopteerd door het Honda Assomotor team, waar ook Petar Petrov voor zal rijden, en de Belgische veteraan krijgt onderdak bij het Standing Construct KTM team. 
Van Tim Gajser (foto) wisten we al dat hij bij Honda HRC blijft, maar er werd verwacht dat hij in 2019 in de VS zou gaan rijden; nu is naar buiten gekomen dat hij in ieder geval nog twee jaar in de GP’s blijft. 
Benoit Paturel stapt over naar de MXGP, en wel naar het Bos Suspension KTM team. 
Met het stoppen van het Suzuki-fabrieksteam en 24MX-Honda lijkt Bobryshev de pineut te zijn geworden in de stoelendans. Hij heeft nog steeds geen nieuw plekje gevonden. In ieder geval heeft hij voor de winter nog wel onderdak, want hij gaat de Arenacross-serie rijden voor Suzuki England. Hopelijk zal hij voor de GP’s ook nog een zitplaats vinden.
En ook in de MX2 is er nog met de stoelen geschoven. Brent van Doninck verruilt Kemea Yamaha voor het Italiaanse 8Biano Husqvarna team, waar ook Iker Larranaga een plekje heeft. Alvin Ostlund en Simone Furlotti zullen in 2018 uitkomen voor het Italiaanse SM Action Yamaha team.
En onze eigen Micha Boy de Waal komt gelukkig ook weer uit in het WK MX2, en wel voor het Vamo Honda team, waarvoor ook de Amerikaan Marshal Weltin zal rijden. De Waal zal waarschijnlijk alleen de Europese GP’s rijden, maar het team zal daarnaast ook in de Dutch Masters of Motocross aan de start komen.