vrijdag, 22 december 2017 by

KNMV MOTOCROSSKALENDER 2018

Na een hoop gepuzzel is de KNMV Motocrosskalender voor 2018 weer in elkaar gezet. Eerder zijn al de Dutch Masters of Motocross wedstrijden bekend gemaakt; daar komen nu alle ONK/NK/Cup wedstrijden bij die komend seizoen verreden gaan worden.
De ONK Motocrosscompetitie zal in 2018 van start gaan in Gemert op zondag 25 februari.
Er zijn voor de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd, die op 11 maart in Markelo wordt verreden, twee ONK kwalificatiewedstrijden. Na de wedstrijd in Gemert zal er een week later in Boekel gereden worden. 
De KNMV Jeugd Solo Motocross en Cup klassen maken hun eerste opwachting op zaterdag 31 maart 2018 op circuit De Bargen in Oldebroek. Zij zullen de boel in Oldebroek al even flink opwarmen in aanloop naar de tweede Dutch Masters of Motocross wedstrijd die daar op Tweede Paasdag 2 april verreden wordt.
Ook op het nieuwe circuit in Arnhem staat een ONK-jeugdwedstrijd gepland, en wel op zondag 23 september.
Een week voor de opening van het seizoen zal een Motocross-informatiedag worden georganiseerd voor solorijders. Tijdens deze dag wordt tekst en uitleg gegeven over alle bijzonderheden voor de 2018 competitie. Na afloop kunnen de aanwezige KNMV-licentiehouders gratis trainen op het circuit. Verdere informatie over de Motocross Informatiedag wordt later bekend gemaakt.

Sidecars en quads 
Een week na de eerste ONK-wedstrijd in Gemert gaan op zondag 4 maart de ONK Sidecar en Quad Masters competities van start in Lochem. De ONK Sidecar Masters hebben komend seizoen in totaal 5 wedstrijden: Lochem, Valkenswaard, Oss, Varsseveld en Rhenen.
Het ONK Quads heeft in totaal acht wedstrijden. Naast de vijf wedstrijden waarbij ze samen met de ONK Sidecar Masters-klasse ingedeeld staan, gaat ze ook rijden in Den Dungen, Emmen en Geldermalsen. 
De NK Zijspan en NK Quads-competities waren afgelopen seizoen een groot succes en ook voor komend jaar is er weer een mooie kalender mogelijk gemaakt. 
Komend seizoen begint de KNMV met competities voor de Jeugd Zijspannen en Jeugd Quads. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar (Junior-klassen) en van 10 t/m 13 jaar (Youngster-klassen), verwachting is dat met het aantal deelnemers de leeftijdscategorieën Zijspannen en Quad gezamenlijk gaan rijden. Dat betekent dat de Junior-klassen met elkaar en de Youngster-klassen met elkaar rijden.
Voor de Jeugd Zijspannen en Quads zijn er in totaal acht wedstrijden. De licentiekosten zijn met € 75,- laag gehouden. Daarmee krijgen alle licentiehouders naast de acht competitiewedstrijden ook twee trainingen aangeboden met medewerking van Daniël Willemsen en Ingo ten Vregelaar.

De competitie wordt afgesloten met het inmiddels traditionele finaleweekend en deze wordt georganiseerd door RES Axel. Op 13 en 14 oktober 2018 zullen de laatste wedstrijden verreden worden en zal ook de huldiging plaatsvinden voor alle klassen die in dat weekend in actie komen. 
Voor de hele kalender, zie: 
http://www.knmv.nl/…/Motocross/KNMV%20Motocross%20kalender%…