dinsdag, 15 mei 2018 by

KTM EXC 2019-MODELLEN GELANCEERD

Na de introductie van nieuwe enduro-modellen in de afgelopen twee jaar, presenteert KTM nu de verder verfijnde en doorontwikkelde EXC-modellen voor 2019: de KTM 125 XC-W tot de 300 EXC TPI tweetakten, de KTM 250 EXC-F tot  500 EXC-F viertakten en de KTM SIX DAYS-modellen

Vorig jaar lanceerden de Oostenrijkers de eerste in serie geproduceerde offroad-competitiemachines met tweetakt-injectiemotoren: de KTM 250 EXC TPI en 300 EXC TPI. De R&D-afdeling in Mattighofen hebben de jongste generatie KTM EXC-enduro’s voor modeljaar 2019 van verschillende updates voorzien. Bijvoorbeeld een verbeterde afstelling van de WP-voorvork, een gemodificeerde WP-achterschokdemper met een nieuwe hoofdplunjer en een aangepaste afstelling met een verbeterde dempingskarakteristiek, voor een vertrouwenwekkend gevoel. Een nieuwe zadelovertrek, krachtigere accu en nieuwe kleurstellingen. 

Voor modeljaar 2019 krijgen de KTM 125 XC-W en 150 XC-W tweetakten een nieuwe cilinder met een gefreesde uitlaatpoort en een nieuwe powervalve voor meer vermogen. Een geoptimaliseerde kickstarterplaatsing samen met een ultra-compacte, nieuw ontworpen DS-koppeling met nieuw koppelingsdeksel maakt het totale blok smaller dan voorheen. Een herziene zesversnellingsbak zorgt voor beter schakelen en meer betrouwbaarheid.

"De afgelopen twee jaar zijn ongelooflijk spannend geweest voor de ontwikkeling van onze enduro-motoren, hier bij KTM. Een geheel nieuw ontwikkelde, revolutionaire generatie voor modeljaar 2017, gevolgd door een wereldprimeur voor modeljaar 2018 met de eerste in serie geproduceerde tweetakt-offroad-competitiemodellen met benzineinjectie in de vorm van de KTM 250 EXC TPI en 300 EXC TPI. Het zijn een paar ongelooflijk drukke, maar vruchtbare jaren geweest qua ontwikkeling in dit segment, waarin we de marktleider blijven. Modeljaar 2019 laat een aantal wezenlijke modificaties zien bij alle modellen, samen met meer grondige verfijningen voor onze KTM 125 XC-W en 150 XC-W modellen. We stappen momenteel in een nieuw enduro-tijdperk als geheel en kijken uit naar het moment dat de nieuwste KTM EXC-modellen bij de dealers in de showroom staan", aldus KTM Senior Product Manager Offroad Joachim Sauer.