dinsdag, 5 juni 2018 by

MXGP GREAT BRITAIN: MACHTSVERTOON HERLINGS

Op de snelle grasbaan in Matterley Basin ging Toni Cairoli bijna de hele eerste manche ruim aan de leiding, met een Jeffrey Herlings een paar seconden achter hem.. Maar tegen het einde kwam The Bullet toch weer naar voren en zette hij de Siciliaan twee ronden lang onder druk. Ze wisselden twee keer van positie, totdat Herlings in de laatste ronde binnendoor dook en bij het uitaccelereren Toni raakte waardoor die viel, en genoegen moest nemen met plek twee. Zeer spectaculair, kijk maar:https://www.youtube.com/watch?v=5MRXcPMEhp0 .
In race 2 mocht Cairoli weer op kop rijden, nu zelfs nog iets verder vooruit. Maar in de laatste ronden ging The Bullet weer los en draaide hij de snelste raceronden, om in de laatste ronden toch weer in een snelle bocht binnendoor te speedwayen en als eerste over de finish te gaan. Prachtig gedaan. Waar meesterschap! En dat tot grote frustratie van Cairoli.
Jeffrey heeft zijn voorsprong hiermee uitgebouwd naar 54 punten. Romain Febvre noteerde zijn beste resultaat van dit jaar en werd derde. Glenn Coldenhoff was weer stabiel en werd twee keer 6de. 
In de MX2 won Pauls Jonass beide races voor zijn teammaat Jorge Prado. In de tussenstand is het verschil nu 28 punten tussen deze twee kemphanen. Calvin Vlanderen werd knap derde in de GP. 
Davy Pootjes werd 18de en 8ste. Micha-Boy de Waal kwam helaas niet tot scoren. 
Zie hier de samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=T6hi05P29pM