dinsdag, 5 juni 2018 by

JARVIS WINT ERZBERG

De tweede wedstrijd in de World Enduro Super Series was de Erzberg Rodeo, afgelopen weekend. Dit is waarschijnlijk ook de moeilijkste wedstrijd van de hele serie, en hier kwam de beste technicus dan ook bovendrijven: Graham Jarvis (Huskie) kon zijn meesterlijke trialtechniek hier volledig uitnutten. Hij startte matig, rond de 30ste plaats. Maar hij werkte zichzelf, zoals we van hem gewend zijn, rustig naar voren, concurrenten passerend op de meest technische stukken. Zo ging hij iedereen, inclusief de aanvankelijke leiders Blazusiak (KTM) , Bolt (Huskie) en Lettenbichler (KTM), voorbij. Vooral de ultra-moeilijke sectie Karl’s Dinner, waar een schijnbaar eindeloos lang stuk over grote rotsblokken (formaat Fiat 500) moet worden geploeterd, was een kolfje naar zijn hand. En de 41-jarige ‘sluipmoordenaar’ sloeg definitief toe op de ongelofelijk steile sectie Grüne Hölle. Het was hier inderdaad een Groene Hel. De jonge leiders Lettenbichler en Bolt besloten elkaar hier naar boven te helpen, om Jarvis en Jonny Walker (KTM) voor te kunnen blijven. Maar die twee kwamen veel verder rijdend naar boven, voordat ze moesten duwen en trekken. Zij wonnen zo heel veel tijd en staken Bolt voorbij. En omdat Lettenbichler stopte om terug te gaan en Bolt naar boven te trekken, gaf hij de leiding daarmee uit handen. Pijnlijk maar sportief. Jarvis won zo, voor Walker en Lettenbichler.

Dit is Jarvis’ vierde Erzberg-victorie. Na afloop verklaarde hij dat ie eigenlijk had willen stoppen aan het eind van dit seizoen, maar dat hij nu vind dat hij volgend jaar terug moet komen om te proberen een vijfde victorie te bevechten, om daarmee Blazusiak (die achtste werd) te evenaren.   

Van de 500 starters waren er 23 die de finish haalden binnen de vier uur die de wedstrijd duurt. De rest eindigde dus ergens op de route. Dat gold ook voor de helden die de eer van Nederland verdedigden. Thierry Pittens, Hans Vogels en Mark Wassink mochten na een prima verreden snelle proloog alle drie van de eerste rij starten. En alle drie kwamen zij tot in de sectie Carl’s Dinner (checkpoint 17 van de 25), waar zij totaal gesloopt mochten gaan uitblazen. De uitslagen van de Nederlanders: Pittens (76), Vogels (79), Wassink (88), Erik Buursema (154), Dirk van Laer (280), Marcel Brunsveld (299), Nina Klink (361), Robin Holtmeulen (380), Wouter van Dijk (395), Robin Boeschoten (435) en Bart Oosting (444).

In de tussenstand voor de WESS is het een Britse dominantie, met na twee wedstrijden (van de acht) Walker aan de leiding, voor Jarvis en Bolt op een gedeelde tweede plaats.

Zie hier de complete wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=N39eM-I8VP4

En hier de hoogtepunten van de Hare Scramble: https://www.youtube.com/watch?v=q0daTcGSCF4