dinsdag, 5 juni 2018 by

VOORRONDE EK JEUGD EN DAMES DUITSLAND: ORANJE BOVEN

In de derde voorronde van het EK-jeugd voor Noordwest-Europa, deden onze landgenootjes het weer uitstekend. Kay Karssemakers won beide manches in de 85cc. De beroemde Belgische zoon Liam Everts werd tweede met twee derde plaatsen. Hij leidt wel de tussenstand, maar heeft nog maar een paar puntjes voorsprong op Karssemakers. Dave Kooiker werd derde, net voor Kay de Wolf, die derde staat in de tussenstand.

Verder waren er ook flink wat punten voor Cas Valk, Scott Smulders, Jens Walvoort , Ivano van Erp, Ramono Aspers en Sem Beijer.

In de 65cc-klasse deed Bradley Mesters het uitstekend door beide races te winnen, en daarmee ook een nog grotere voorsprong te nemen in de tussenstand. Lotte van Drunen werd tweede en Saku Mansikkamaki derde. Mick Kennedy, Gyan Doensen, Ray van Gelder, Joey Daneel, Jayson van Drunen en Milan Beijer namen ook punten mee uit Duitsland. In de tussenstand is het echt Oranje-boven, met Mesters op de eerste plaats, Van Drunen op de tweede en Damian Knuiman op de derde.

En ook bij het EK voor de dames wapperde de oranje driekleur (eeehh...? nou ja...) fier. Shana van der Vlist won beide races. De Deense Sara  Andersen werd tweede en Lynn Valk derde. Kimberley Braam deed het ook prima met een vijfde plaats. In de tussen stand gaat Van der Vlist aan kop, Valk staat vierde en Braam vijfde. Valk leidt ook nog eens de tussenstand bij de tweetakten.