woensdag, 7 november 2018 by

KERSTJENS KAMPIOEN TRIAL

Het ONK-trial 2018 is afgesloten met de Kampioenstrial in Schijndel, waar de Motor Trial Club Oost-Brabant tevens zijn 40-jarige bestaan vierde. In het prachtige najaarszonnetje was het in een aantal klassen nog best spannend voor het kampioenschap. Op de zaterdag waren de tien nonstops veel moeilijker dan op de zondag, toen het wat minder krap was uitgezet. Niettemin was er op beide dagen een duidelijke winnaar bij de Inters I. Dat was Randy Kerstjens. En daarmee won hij tevens de titel. Alex van den Broek werd tweede, maar maakte nog tot in de laatste ronde kans op een twaalfde trialtitel. Een dag eerder won hij trouwens wel weer de EV40-titel in het ONK enduro, door alleen maar te starten (hij had al genoeg puntenvoorsprong op Peter van der Sluis) en daarna snel naar Schijndel te rijden en daar wel echt mee te doen.

De Belg Toon van Baelen werd derde in Schijndel en in het ONK, voor Luc Branten, die in Schijndel uitviel.

Bij de Inters II ging de titel weer naar good old John van Veelen en bij de Nationalen naar Leroy Kuyper. In de Sportklassen A en B kregen Roland van Vendeloo en Eric Lusink de grootste bekers.

Bij het NK jeugd, dat ook zijn laatste wedstrijd reed in Schijndel, werden de volgende kampioenen toegejuicht: Twan Harmsel (Kampioensklasse), Stan Reit (Junioren), Mick Zweedijk (Aspiranten), en Finn van Kalmthout (Pupillen).

Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Geef de bekers maar een mooi plekje en wees er trots op.