dinsdag, 5 februari 2019 by

AMA SUPERCROSS Rd.5: TOMAC KING MUD

In de nieuwe noppennieuws die in de winkel (of al bij je thuis) ligt, lees je alles over de eerdere wedstrijden, maar nu over de vijfde ronde van het Amerikaanse supercrosskampieonschap.

Het was een enorm modderbad in de supercross in San Diego. Het werd dankzij zware regenval een een grote glibber- en glijpartij in slakkentempo. Ken Roczen had kopstart maar dook al snel in de modder, waarna Eli Tomac de leiding overnam. Een paar dagen eerder had hij bekend dat hij tot dan toe steeds last had gehad van een rugblessure die zorgde voor matige prestaties, maar nu was die genezen. En dat bleek, want hij had weinig problemen met de modder en glibberde met ruime voorsprong naar de zege. Achter hem dook bijna iedereen wel in keer in het slijk. Uiteindelijk kwam Marvin Musquin als tweede uit de modder-roulette en Roczen als derde. Tomac pakte zo de leiding in de stand, met vier punten achter hem Musquin en Roczen. Webb tuimelde door zijn achtste plaats van de eerste naar de vierde plek in de tussenstand.

Zie hier de samenvatting https://www.supercrosslive.com/videos/2019/450sx-highlights-san-diego-2019 en hier de hele finale van de 450’s`: https://www.dailymotion.com/video/x71r2lv

Bij de 250’s had Cianciarulo kopstart en terwijl iedereen achter hem in de problemen kwam in het spetter-spat-spektakel, kroop hij met ene flinke ruime voorsprong naar de overwinning. Zijn derde alweer dit seizoen. Kawasaki-teammaat Gareth Marchbanks kwam als tweede uit de modder en Jimmy Decotis als derde. Dylan Ferrandis lag lang derde maar viel in de laatste ronde vier plaatsen terug. Tussenstand-leider Colt Nicholls bakte er niet veel van en werd slechts tiende.

Cianciarulo leidt nu de dans, 8 punten voor McElrath en 10 voor Nicholls.