vrijdag, 22 februari 2019 by

AMA SUPERCROSS Rd.7: PRACHTRACE!

Kampioenschapsleider Ken Roczen pakte kopstart in de finale in Arlington (Texas). Maar hij zag gelijk al Eli Tomac (die eindelijk weer eens goed startte) voorbijkomen. Drie ronden later wist hij die echter weer terug te pakken, en niet lang daarna schoof Tomac ook nog onderuit, waarbij hij terugviel naar de 7de plek en daarna zelfs nog verder afzakte. Marvin Musquin kreeg de tweede plaats cadeau, maar tegen het einde van de race kreeg hij zijn KTM-teammaat Cooper Webb, die als zevende was gestart in zijn nek. Webb surft sinds begin dit seizoen op de top van een golf, en lijkt steeds sterker te worden. Dat zagen we nu ook, want hij haalde Musquin feilloos in. Met nog vier minuutjes te gaan lag hij nu twee seconden achter Roczen, en gaf vol gas. Als enige nam hij een quad-sprong en hij liep flink in op de Duitser, die net dacht dat hij nu dan eindelijk zijn eerste race zou winnen sinds twee jaar. Maar dat was misgedacht: in de laatste ronde vond Webb de volle aansluiting en in de allerlaatste bocht deed hij binnendoor een ultieme inhaalpoging. Hij gaf Roczen toch nog netjes een beetje ruimte, en zijn poging leek te mislukken. Maar in de laatste tien meter vond hij net iets meer tractie en zo won hij met een handlengte voorsprong zijn vierde wedstrijd dit seizoen. Briljant! 
Dat Webb zo sterk rijdt, is echt de grote verrassing van dit seizoen. Hij pakt hiermee ook weer de kop in het klassement, met 2 punten voorsprong op Roczen, 6 voor Musquin en 16 voor Tomac.
Zach Osborne, die het begin van het seizoen miste door een sleutelbeenbreuk, maakte zijn 450-debuut. Maar hij viel terwijl hij net in de top tien zat, en moest helaas opgeven. 
De tweede wedstrijd in de 250-east-serie werd net als de eerste gewonnen door Austin Forkner, die opnieuw heel dominant was op zijn Kawasaki. En hij werd gevolgd door twee andere jonge talenten: Justin Cooper verbeterde zijn beste resultaat ooit (derde vorige week) en werd nu tweede, en Chase Sexton werd derde. 
Forkner pakt hiermee een flinke voorsprong in de tussenstand, 8 punten voor Cooper, en 10 voor Jordon Smith.
Zie hier de highlights van de 450’s https://www.youtube.com/watch?v=PbxhLJAQan4 en hier de hele finales: http://offroadvideos.org/ama-supercross-round-7-arlington-…/