vrijdag, 1 maart 2019 by

ZONDAG BEGINT HET WEER!!

Het motocross-GP-seizoen trapt zondag af op de prachtige baan van Neuqen in Argentinië. Helaas zonder de wereldkampioen MXGP, want Jeffrey is nog aan het herstellen van zijn gebroken voet. Glenn Coldenhoff is gelukkig wel genoeg geheeld om zijn eerste wedstrijd van 2019 te gaan rijden, hoewel hij wel een trainingsachterstand heeft na zijn zware val eind vorig jaar. Brian Bogers is gelukkig eindelijk wel weer fit. De grote pechvogel van vorig jaar, kan hopelijk eindelijk op de fabrieks-Honda laten zien wat hij in huis heeft. Maar het is uiteraard Toni Cairoli die als de grote favoriet van start gaat in Zuid-Amerika. We zullen zien of Gajser of andere toppers een hoofdrol voor zich kunnen opeisen.

In de MX2 is Jorge Prado de gedoodverfde hoofdrolspeler. We moeten nog maar zien of er iemand bij hem in de buurt kan komen. Er is gelukkig aardig wat Nederlandse inbreng: Calvin Vlaanderen, Davy Pootjes en Bas Vaessen gaan hopelijk flink wat punten pakken.

Voor wie het fijne wil weten van alles over de motocross-GP’s in 2019 is er de GP-gids van Youthstream, die hier te downloaden is: https://www.mxgp.com/motocross/inside-mxgp/mxgp-guide-2019