zaterdag, 9 maart 2019 by

MXGP ARGENTINIË: CAIROLI EN PRADO WINNEN

De kop is er af. De eerste Motocross GP van 2019 zit er weer op. Helaas zonder de geblesseerde Jeffrey Herlings, die in Oploo op de bank zat te balen. Zonder hem was het gelijk ook een stuk minder spannend (voor ons in ieder geval). Toni Cairoli had weinig moeite om te laten zien dat hij de snelste is in afwezigheid van The Bullet. In de eerste manche lag Romain Febvre lang tweede, maar moest toezien hoe de oprukkende Tim Gajser die plek inpikte. In de tweede race ging Febvre er hard vanaf, waarbij hij zijn enkel blesseerde. Gajser werd weer tweede, voor de verrassend sterke Jeremy van Horebeek op een privé-Honda, die ook in de totaalstand derde werd.

Onze landgenoten Brian Bogers en Glenn Coldenhoff deden het niet slecht na al hun blessureleed: Bogers werd 16de en 17de, Coldenhoff 17de en 18de.

Bij de MX2 won de wereldkampioen, Jorge Prado (foto), beide manches. Thomas Kjer Olsen werd beide manches tweede. De grote verrassing van Neuqen was de Australiër Mitch Evans. De Honda-114-Motorsports-coureur werd prima 5de en 3de. De Nederlanders deden het lekker en pakten flink wat punten in het verre Zuid-Amerika. Calvin Vlaanderen werd twee keer 4de, Davy Pootjes twee keer 10de, terwijl Bas Vaessen 14de en 13de werd.

Zie hier de samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=GGG1OL8cq2E