zaterdag, 9 maart 2019 by

AMA SUPERCROSS Rd.9: WEDEROM WEBB

Cooper Webb greep de negende ronde om het Amerikaans supercrosskampioenschap in Atlanta aan om te laten zien dat hij nu echt de grote favoriet is voor de titel. Hij won zijn vijfde wedstrijd dit jaar (terwijl hij daarvoor nog nooit een 450-wedstrijd had gewonnen) in zijn thuisrace in Atlanta (Webb komt uit het naburige North-Carolina). Hij is gewoon echt ‘on a roll’: sinds zijn eerste victorie weet hij dat hij het kan, en heeft hij een enorme boost in zijn zelfvertrouwen gekregen. Dit keer werd hij geholpen door een kopstart. Zijn KTM-maat Marvin Musquin viel hem na vijf minuten wel aan, maar moest inbinden en daarmee een paar seconden toegeven. Blake Bagett kwam hem zelfs voorbij en liep ook in op Webb. Maar die laatste hield prima stand aan de kop en was dolblij om zijn thuisrace te winnen. Hij vertelde na afloop “sinds ik 4 was heb ik geen Atlanta-supercross gemist, en ik heb hier bij de mini’s gereden: dit toont aan dat je altijd dromen moet blijven volgen.”) Met Baggett en Musquin erbij werd het een compleet KTM-podium. De winnaar van vorige week, Eli Tomac, had weer eens een matige start (11de) en het inhalen ging hem dit kaar veel lastiger af dan vorig weekend: hij werd uiteindelijk slechts zesde, twee plaatsen achter die andere favoriet Roczen. 
Webb loopt hiermee tot 13 pt. uit in het kampioenschap. Roczen staat nog tweede, 4 pt. voor Musquin en 9 voor Tomac. 
Bij de 250’s was het in Atlanta een zogenaamde East-West showdown: de oostkust- en westkust-competitie kwam hier bij elkaar, waarbij iedereen punten kon verdienen voor z’n eigen serie. Kwalificeren was hier natuurlijk wel dubbel zo moeilijk, maar alle toppers kwamen erdoor. De oostkust-toppers Austin Forkner en Chase Sexton gingen aanvankelijk de westkust-crossers Adam Cianciarulo en Dylan Ferrandis voor, maar die laatste twee waren duidelijk sneller. Forkner moest hierdoor voor het eerst dit seizoen anderen voorlaten, maar in het oostkust-kampioenschap liep hij alleen maar verder uit met zijn derde plaats op de eindstreep. Hij staat 18 pt. voor op rookie Justin Cooper, met Chase Sexton 2 pt. verderop. In het west-kampioenschap loopt Cianciarulo (net als Forkner op Pro-Cicuit Kawasaki) verder uit op Ferrandis (15 pt. minder) en McElrath (2 daarachter). 
Zie hier de highlights https://www.youtube.com/watch?v=1e2tLinWRWU en hier de hele finales: http://offroadvideos.org/ama-supercross-round-9-arlington-…/