vrijdag, 15 maart 2019 by

TOCH GEEN TIJDSTRAF VOOR BENAVIDES

De drie uur tijdstraf die Kevin Benavides kreeg opgelegd na de 7e etappe van de Dakar 2019 blijkt niet terecht. In een hoger beroep tegen de straf is naar bovengekomen dat de organisatie de regel – die Benavides overtreden zou hebben – na de etappe heeft aangepast.

Door het terugdraaien van de tijdstraf eindigt de Monster Energy Honda-coureur nu op een vijfde plaats in het algemeen klassement.

Spiekbriefje
Benavides werd tijdens de Dakar betrapt op het gebruik van een spiekbriefje. Een duidelijke overtreding van de regels, aldus de organisatie. Dit blijkt toch anders in elkaar te steken. Zo is nu bekend geworden dat de regel, die Benavides overtreden zou hebben, op 8 januari 2019 om 18.30 uur werd vervangen door de organisatie. Vervolgens is op 15 januari om 15.30 uur een extra paragraaf toegevoegd waarin stond dat het verboden is extra notities op de motor, de uitrusting, het lichaam van de coureur of enige andere plek te plaatsen.

Op dat moment had de organisatie de straf echter al uitgedeeld. Benavides stond op dat moment 21 minuten achter klassementsleider Toby Price.