vrijdag, 12 april 2019 by

AMA SUPERCROSS Rd.14: TOMAC HEERST EN WEBB DOET WEER GOEDE ZAKEN

Voor het eerst was er een supercross in Nashville, Texas. Cooper Webb, de leider in zat niet zo goed in z’n vel hier. Maar in de finale pakte hij kopstart, en hij had de mazzel dat zijn belager Marvin Musquin viel op de whoops, en dat Roczen, die heel snel was, z’n kansen in rook zag opgaan toen Savatgy pal voor z’n neus viel en hij erover struikelde.  Eli Tomac was weer eens slecht gestart (15de), maar hij was verreweg de snelste en hij haalde iedereen in en won met afstand. Heel knap. Musquin werd nog zesde, en daarmee loopt zijn achterstand op Webb in het kampioenschap op tot 21 pt. op Tomac en Musquin. Nog 21 pt. verderop staat Roczen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, dus Webb’s voorsprong lijkt tamelijk comfortabel.

De 250’s west moesten aantreden zonder de onbetwiste leider in de stand. Auston Forkner had alle eerder wedstrijden gewonnen, maar kon door een harde klapper in de kwalificatie niet meedoen in Nashville. Dat schiep dus volop kans voor zijn naaste belagers Chase Sexton en Justin Cooper. Maar beide maakten fouten in de eerste paar ronden: blijkbaar hadden ze flink de zenuwen. Hierdoor kreeg de Equadoriaanse veteraan Martin Davalos de ruimte om met flinke voorsprong te winnen. Deze Kawa-piloot heefft al vijf keer een supercross gewonnen, maar de laatste keer was al in 2016, dus je kunt je zijn blijdschap voorstellen. Sexton vocht zich nog naar de tweede plaats en Cooper naar de derde. Forkner mag zijn teamgenoot Davalos wel dankbaar zijn, want doordat die won, houdt hij nog net 3 pt. voorsprong in de tussenstand (met nog maar 1 race te gaan!) op Sexton, en 7 op Cooper. Die laatste race, over 4 weken in Las Vegas, zal dus heel spannend worden.

Zie hier de hoogtepunten van de 450’s https://www.youtube.com/watch?v=9r8N2Y6v66w en hier de hele wedstrijd http://offroadvideos.org/ama-supercross-round-14-nashville-2019-main-events/