vrijdag, 10 mei 2019 by

DMOM AXEL: WINST VOOR JASIKONIS, JACOBI, VERBRUGGEN EN REISULIS

Na eerdere afgelasting wegens veel te veel regen, ging de Dutch Masters of Motocross in Axel afgelopen weekend gelukkig wel gewoon door. En het werden mooie spannende wedstrijden.

In het diepe zand won de Litouwer Arminas Jasikonas de 500cc (1/2), net als de eerste wedstrijd in Oss. We waren zeer verheugd om Glenn Coldenhoff de tweede manche te zien winnen. Hij komt langzaamaan weer in goede vorm! In de einduitslag werd hij tweede door een vijfde plek in de eerste manche. Jeremy Seewer werd derde en Lars van Berkel werd tweede Nederlander op de 9de plaats.

In de 250cc won Jago Geerts, tot vreugde van veel Belgisch publiek de eerste manche. En in de tweede reed hij ook op kop, totdat hij jammer genoeg motorpech kreeg. Dat gaf Roan van de Moosdijk de kans om die manche te winnen. In de eerste manche ging hij ook goed, totdat hij de zwarte vlag kreeg. Door deze tegenslagen ging de dagwinst naar de Duitser Henri Jacobi (die ook op kop gaat in de tussenstand), voor Ben Watson en Davy Pootjes.

Kjell Verbruggen was in Axel de winnaar in de 125cc, met een eerste en een derde plaats. Liam Everts uit Belgiƫ werd tweede en de Rus Nikita Kucherov derde. Maar Kay de Wolf leidt de dans in de tussenstand voor het DMOM.

Bij de talentjes in de 85cc was het ook weer spannend. Karlis Alberts Reisulis (uit Letland) won (4/1), net als in Oss, maar Ivano van Erp scoorde dezelfde resultaten in Axel (1/4) in omgekeerde volgorde. Cas Valk werd derde (3/2). Reisulis leidt de tussenstand, net voor Valk.

De volgende DMOM is op Hemelvaartsdag (30 mei), op de prachtbaan in Rhenen.