vrijdag, 10 mei 2019 by

WORLD ENDURO SUPER SERIES BEGINT DIT WEEKEND IN PORTUGAL

Dit weekend is het weer zover: de tweede editie van het allround World Enduro Super Series begint, met de Extreme XL Lagares  in en rond Porto. Volgende week gaat het gelijk verder met de Trèfle Lozérien in Frankrijk. Die laatste wedstrijd is heel anders dan de extreme-enduro-wedstrijd in Portugal, want dit is een traditionele enduro op z’n Frans, met veel proeven op grashellingen.

Later komen weer o.a. de extreme-enduro-knallers Erzberg en Romaniacs, met tussendoor de nieuw aan de serie toegevoegde Hixpania hard-enduro. En het seizoen eindigt met twee nieuwe wedstrijden: de klassieke Solsona-enudrowedstrijd in Noord-Spanje en de extreme Getzenrodeo in Duitsland. Helaas geen Scheveningse strandrace in de serie dit keer, maar het wordt vast weer een mooi seizoen.

Alle toppers doen weer mee aan de WESS. De kampioen van vorig jaar, de Brit Billy Bolt, is er weer bij op zijn Husqvarna, na aan langdurige knieblessure. Zijn teammaten Gomez en Jarvis ook, maar die laatste rijdt alleen de extreme-wedstrijden. En daarnaast zijn er nog heel veel toppers, zoals bijvoorbeeld een sterke afvaardiging door het Red Bull KTM Factory-team, dat Nathan Watson, Taddy Blazusiak, Josep García en Jonny Walker aan de start brengt.

Zie hier een mooi filmpje met een terugblik op 2018 en een vooruitblik op het nieuwe seizoen: https://youtu.be/O-xoT8OzGx8