woensdag, 15 mei 2019 by

MXGP LOMBARDIJE: POOTJES EN BOGERS PRESTEREN PRACHTIG IN DE MODDER

Door flink wat regen was de zandbaan van Mantova heel erg zwaar geworden. Dat deerde Toni Cairoli niet, want hij pakte twee kopstart en niemand zag hem meer terug tot aan de finish. Zijn voornaamste concurrent, Tim Gajser viel al voor de eerste bocht in race 1, en daarna viel hij nog een keer of zes in de modder. Hij werd uiteindelijk 6de in de daguitslag. Cairoli breidde hierdoor zijn puntenvoorsprong in de tussenstand uit tot 40. Er was een opvallend goed resultaat voor MXGP-rookie Pauls Jonass, die derde over-all werd (2/3)

Maar het beste nieuws komt van Brian Bogers (foto). Niet in race 1, want daar ging het al mis inde eerste bocht, en werd hij 20ste; maar in race startte hij goed en werd hij heel knap tweede! Er is geen andere crosser die we dit succes meer gunnen dan Brian, na alle tegenslag afgelopen jaar.  Glenn Coldenhoff ging ook weer lekker en reed naar een 8ste en 5de plek. Sven van der Mierden deed het prima met twee 17de plaatsen. Micha-Boy de Waal eindigden helaas zonder punten.

In de MX2 bleef Jorge Prado ongeslagen, door bijna de hele wedstrijd de modderdans te leiden. Thomas Kjer Olsen, die de tussenstand leidde, leverde in race 1 punten in omdat hij bij door een grote valpartij in de eerste bocht werd gehinderd. Hij schopte het na een inhaalrace nog tot de 6de plek en werd in race 2 tweede. Davy Pootjes deed het uitstekend, zoals wel vaker als het modderig is: hij werd twee keer vierde, en werd derde all-over. Bas Vaessen werd in race 1 prima 5de, en voegde daar een 15de plaats aan toe. Calvin Vlaanderen had de nodige tegenslag: 17de en 10de waren zijn uitslagen. Marcel Conijn kwam jammer genoeg niet tot scoren.

Doordat Prado een wedstrijd miste, leidt Olsen nog inde stand met 7 pt. voorsprong. Jacobi, die uitviel in race 2, staat derde, net voor Geerts.

Zie hier de samenvatting: https://www.youtube.com/watch?v=cLD9nFHJV3c