zaterdag, 8 juni 2019 by

DMOM RHENEN: HERLINGS IS TERUG!

Bij de derde ronde om het Dutch Masters Of Motocross, vandaag in Rhenen, zagen we tot ons grote plezier weer Jeffrey Herlings, de wereldkampioen MXGP. Rijdend op een crossmotor. En ook nog hard. Jeffrey won zelfs de eerste manche. Na acht maanden geen wedstrijd en vier in de lappenmand (gebroken voet) , gelijk weer een serieuze wedstrijd winnen, dat is niet niks. "Ik zie het als een training” zei hij. Mooi zo. Prima training. In de tweede manche ging het iets minder lekker en werd hij vierde. Binnen een paar dagen wordt besloten of hij volgend weekend in Rusland de GP rijdt.

Romain Febvre, won de wedstrijd met een derde en eerste plaats. Voor hem ook heel fijn want hij lag er ook een paar maanden uit met een fikse blessure. Arminas Jasikonis werd tweede. Coldenhoff werd vijfde, Van Berkel zevende, en de net ook weer van een blessure herstelde Van der mierden achtste.

Zie hier ook bewegende beelden van een Herlings die rijdt. Heerlijk om weer te zien:

https://nos.nl/artikel/2286983-sterke-rentree-herlings-maar-het-was-lang-geleden-ik-moet-oefenen.html

In de MX2 won Jago Geerts beide manches met overmacht. Ben Watson werd tweede en Roan van de Moosdijk derde. Kay de Wolf werd winnaar in de 125cc (2/1) . Kjell Verbruggen won de eerste manche en werd derde  in de tweede. Hij krijgt ook zijn punten uit Oss terug, en daarmee staat hij nu eerste in de stand. En in de 85cc won Cas Vak allebei de races. Karlis Alberts Reisulis werd tweede en Sascha Koenen derde.