dinsdag, 8 oktober 2019 by

MIRJAM POL WINT BALKAN RALLY OP WEG NAAR SAUDI ARABIË

Gisteren hadden we Julie Wood; vandaag Mirjam Pol, onze eigen motorheldin. De veelvoudig Dakar-uitrijdster heeft onlangs zowel de Breslau-rally als de Balkan-rally gewonnen. Daarmee liet ze een heleboel kerels achter zich. Prachtprestaties dus!

Over haar zege in de Balkan zei ze: “Het is me niet cadeau gegeven, zeg. Ik heb toch echt verschrikkelijk hard moeten rijden, het was een moeizame overwinning. Toen ik op de tweede dag een goede klassering had, zag je deelnemers kijken, ze hadden hier in het bivak zoiets van: ‘ja maar dat kan niet, we moeten hoe dan ook voor die Pol blijven’. Vanaf dat moment kreeg ik zoiets van ‘en ik geef me zomaar niet gewonnen’. Ik heb m’n best gedaan en meer dan mijn best kon ik niet doen. Wel belangrijk om te winnen is dat je niets ernstigs meemaakt en op de motor blijft zitten. En dat is gelukt!”

Begin volgend jaar staat ze weer aan de start van de Dakar. Dit keer in Saudi Arabië. Daar zijn ze in het algemeen weinig enthousiast over vrouwen-emancipatie. We hopen dus dat Mirjam (en Laia en de rest) ze wat dat betreft een lesje gaat geven. Daarvoor zoekt ze trouwen nog wel een hoofdsponsor. Dus als u nog wat goede publiciteit zoekt…