dinsdag, 8 oktober 2019 by

KTM VANGT GASGAS OP

Het Spaanse merk Gasgas zat weer eens in de financiële problemen. Een paar maanden geleden werd de tent plots gesloten wegens hoge schulden en

moest de Catalaanse overheid weer een paar miljoen er in steken om de mensen tijdelijk aan het werk te houden. Ze wilde dit keer echter niet de hele bankrekening aanzuiveren. KTM had een paar jaar geleden al interesse getoond, maar vangt Gasgas nu echt op door 60% van de aandelen van investeringsmaatschappij Black Toro over te nemen. Het gerucht gaat dat Sherco/Scorpa-baas Tessier ook zeer geïnteresseerd was, maar achter het net viste.

Het is nog helemaal niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren. Wordt Gasgas nu ook een soort KTM / Husqvarna of blijft het meer zijn eigen koers varen? KTM (eigenlijk Pierer Investments) heeft wel aangegeven vooral in de elektrische modellen (afkomstig van Gasgas’ moederbedrijf Torrot) en de viertakten geïnteresseerd te zijn, maar we nemen aan en hopen dat de trialmodellen, die de historische en financiële basis voor Gasgas vormden, toch ook als tweetakt blijven bestaan. De productie blijft in ieder geval is Girona.

We zullen het zien....