woensdag, 13 november 2019 by

COLDENHOFF MET GASGAS IN DE MXGP

Glenn Coldenhoff wordt de kopman van het nieuwe GasGas fabrieksteam in de MXGP. Dit team wordt gerund door Standing Construct, het huidige Belgische team van Coldenhoff. Ivo Monticelli wordt de tweede man in het nieuwe GasGas Factoryteam.

Afgezien van de rode kleur plastic en de naam op zijn cross-shirt veranderd er voor Glenn Coldenhoff eigenlijk niet zoveel. Enkele maanden geleden nam KTM een 60% aandeel in de noodlijdende Spaanse motorfabriek, die vooral groot is in de trial en de enduro. Maar KTM laat er geen gras over groeien en wil van GasGas zo snel mogelijk het derde merk onder hun paraplu maken, naast KTM en Husqvarna. Qua techniek halen ze nu dezelfde truc uit als enkele jaren geleden met Husqvarna: de basis komt van KTM. De techniek is dus bekend, zodat het voor Glenn minder een sprong in het diepe is als wellicht gedacht.

Glenn Coldenhoff: “Toen mijn teammanager Tim Mathys belde met de mogelijkheid om als team voortaan als GasGas fabrieksteam door het leven te gaan, was ik vereerd. Ik denk dat we samen afgelopen jaar erg goed ons best hebben gedaan, de derde plaats in de WK-eindstand van de MXGP is alleen bereikt met veel inzet en keihard werken van het hele team. Dit is echt een grote stap voor Standing Construct, nu hebben we volledige fabriekssteun en ik kijk extra uit naar volgend seizoen om dit nieuwe merk te vertegenwoordigen.”
Teameigenaar Tim Mathys is ook erg blij met de door KTM geboden mogelijkheid: “2019 was ons beste jaar ooit, Glenn en Ivo haalden beiden de hoogste klassering ooit in hun loopbaan en wij waren als team in staat hen de mogelijkheden te bieden om tot die goede prestaties te komen. We zijn vol vertrouwen in de toekomst en beginnen aan een nieuw hoofdstuk als GasGas Factoryteam. Ik wil het GasGas racemanagement binnen Pierer Mobility AG (waar dus ook KTM en Husqvarna onder vallen, red) bedanken voor deze geboden mogelijkheid. Onze kleur zal veranderen, maar onze ambitie niet, we willen weer vooraan meedoen in de MXGP!”

Naast het Standing Construct MXGP-team zal ook Laia Sanz komende Dakar uitkomen voor GasGas, op een rode KTM 450 RallyReplica, terwijl Taddy Blazusiak met een GasGas uit zal gaan komen in de extreme-enduro’s.