dinsdag, 26 november 2019 by

MXON-KAMPIOENEN OP SHORTLIST ‘SPORTPLOEG VAN HET JAAR’

Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen staan samen op de shortlist voor de titel Sportploeg van het Jaar! Die eer hebben de mannen te danken aan hun briljante overwinning tijdens de Motocross of Nations in Assen.

We vinden het natuurlijk helemaal terecht dat dit team voor deze fantastische prestatie zijn genomineerd. Maar de ervaring van de afgelopen jaren met nominaties en niet-eens-nominaties voor Jeffrey Herlings na zijn diverse wereldkampioenschappen, stemt ons niet erg optimistisch over de uiteindelijke verkiezing.

NOC*NSF en NOS maken de shortlist voor het Sportgala samen met de jury, uit het overzicht van alle prestaties van het afgelopen sportjaar. Onze crossers zijn in gezelschap van de nationale hockeydames en -heren, het Nederlands voetbalelftal, de Oranje Leeuwinnen en Ajax, de baanwielrenners en -rensters, de wielerploeg van Team Jumbo-Visma, het Nederlands korfbalteam, de roeimannen dubbel vier en de langebaanschaatsers van de ploegenachtervolging voor de heren.

De vakjury kiest begin december de uiteindelijke genomineerden en de uiteindelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het Sportgala plaats, op woensdag 18 december. Topsporters brengen dan hun stem uit op de sporters en ook de vakjuryleden brengen die avond hun stem uit.

De kans lijkt ons klein dat onze helden werkelijk tot Sportploeg van het Jaar worden verkozen, maar we blijven hopen. En voor ons zijn ze natuurlijk al lang sportploeg van het jaar. Sterker nog: van het eerste decennium van de 21ste eeuw!