dinsdag, 26 november 2019 by

TRANSFERS IN DE MOTOCROSS GP’S: VERSLAG VAN DE STOELENDANS

We proberen het maar weer: een overzicht te geven van de verschuivingen in het motocross-GP-gebeuren. Heel wat crossers zijn op een ander zitje terecht gekomen na te hebben rondgeschuifeld.

We beginnen in de MXGP. Het grootste nieuws is dat Jorge Prado naar de 450’s komt bij Red Bull KTM. Hij gaat vast hoge ogen gooien. We zijn heel benieuwd hoe het hem in zijn eerste jaar bij de grote jongens zal vergaan. Wilvo wordt het officiële Yamaha-fabrieksteam, met drie rijders: Jeremy Seewer, Gautier Paulin en Arnaud Tonus. Romain Febvre verhuist van Yamaha naar het Kawasaki-fabrieksteam, waar hij Desalle gaat bijstaan. Julien Lieber, moest daarom naar een ander team zoeken, en vond dat bij zijn landgenoot Jacky Martens, die met Honda’s aan de start komt in de MXGP, bemand door Lieber en Benoît Paturel.

Onze eigen Glenn Coldenhoff blijft lekker bij Standing Construct, waar hij het prima doet. Maar op zijn KTM zal volgend jaar GasGas staan (het lijkt ons toch nog een vreemd gezicht). Brian Bogers zal in 2020 rijden voor het Italiaanse Marchetti Racing op KTM. Zijn plekje in het Honda-fabrieksteam wordt overgenomen door de Australiër Mitch Evans, die dus Tim Gajser gezelschap zal houden bij HRC. Gebben van Venrooy Racing stapt over van Kawasaki naar Yamaha en zet Alessandro Lupino, Calvin Vlaanderen en Thomas Covington in het zadel in de MXGP klasse. Honda SR Motoblouz, dat in 2019 onverwacht succesvol was met Jeremy van Horebeek, zal in 2020 ook Valentin Guillod aan de start brengen.

De Italiaan Michele Cervellin moet vanwege zijn leeftijd van de MX2 doorschuiven naar de MXGP. Daar komt hij bij SDM Corse Yamaha terecht (dat in de MX2 Ruben Fernandez het pad op stuurt). De oudgediende Rus Evgeny Bobryshev zal in de Europese GP’s starten voor het Par Homes RFX Husqvarna team. Iker Larranaga komt over uit de MX2 en gaat rijden voor het MGR Motocross team.

Wat Max Anstie volgend jaar doet is nog niet zeker. Misschien is er nog plek in het Bike it Dixon Racing Team op Kawasaki (waar hij een paar jaar geleden ook voor reed). Maar mogelijk is hij de pineut in de stoelendans, en moet hij de MXGP’s gedag zeggen. Hij lijkt er wel oren naar te hebben om dan zijn geluk nog eens in de USA te gaan beproeven, waar hij ook al eerder reed.

 

In de MX2 vertrekt wereldkampioen Jorge Prado dus: zijn zitje bij KTM wordt overgenomen door de Oostenrijker Rene Hofer. Kemea gaat het Yamaha-fabrieksteam runnen in deze klasse: Geerts en Watson blijven de eer voor dit merk verdedigen. Rockstar Husqvarna heeft afscheid genomen van Jacky Martens Racing team en verhuist naar Nestaan. Eigenaar Kay Hennekens zal vanuit Lommel het team op pad sturen met nog altijd Kjer Olsen en Beaton aan het stuur, en Kay de Wolf erbij in het EMX250. Het succesvolle F&H Racing zal in de GP’s naast EMX250-kampioen Roan van de Moosdijk volgend jaar de Fransoos Mathys Boisrame en de Deen Mikkel Haarup in het zadel zetten. Henry Jacobi vertrekt naar de MXGP’s (met SM Action Yamaha Migliori). Alvin Östlund zal rijden voor Honda Assomotor. De Australiër Wilson Todd zegt dat hij ook in de MX2 zal rijden, maar ons is nog even niet duidelijk in welk team dat zal zijn. Over Davy Pootjes gaat het gerucht dat hij op een Kawasaki zou verschijnnen in 2020. We zullen zien…

 

In het EMX250 wordt het Hutten Metaal Yamaha team het officiële Yamaha-team. Thibault Benistant, Raivo Dankers en Gianluca Facchetti zullen in het blauw rijden. Twan van Essen zal voor Marchetti Racing-KTM uitkomen.

En dan ook nog een nieuwtje uit het WMX: Nancy van de Ven zal voor het Italiaanse Ghidinelli Racing Team uitkomen, met David Phillipaerts als coach. Dat zal zij nog altijd op Yamaha doen, maar dus in een ander team.