vrijdag, 10 januari 2020 by

AMA SUPERCROSS: BARCIA WINT DE SEIZOENSOPENER WEER

Het Amerikaanse supercross-seizoen is weer begonnen. Vanaf begin januari tot en met 2 mei is er bijna elke zaterdag een race (17 in totaal).

Zaterdagavond was de eerste in Anaheim. Vince Friese pakte daar kopstart, maar Justin Barcia nam al snel de leiding over op zijn Yamaha. De grote kampioenskandidaten Cooper Webb, Ken Roczen, Jason Anderson en Eli Tomac waren matig gestart en zaten achterin de top 10. De huidige kampioen, Webb, had last van griep, maar dat was altijd nog beter dan Marvin Musquin, die het hele seizoen moet missen wegens een kapotte knie.

Barcia liep uit op tweede man Justin Brayton (Honda) en rookie Adam Cianciarulo (Kawa). Die laatste klom echter een plaatsje op, en kreeg na acht minuten zelfs de leiding cadeau, toen Barcia op een strobaal sprong. Maar na een kwartier crossen, met nog 5 minuten te gaan, was het andersom: Cianciarulo sprong te kort, ging bijna onderuit, en Barcia flitste langszij. En zo won hij, net als vorig jaar, de seizoensopener. Cianciarulo werd tweede en Webb derde, Bagett vierde en Anderson vijfde. Roczen en Tomac vielen ronduit tegen, als zesde en zevende.

Het werd een echt Yamaha-feest in Anaheim, want in de 250-race kwamen Justin Cooper en Dylan Ferrandis op die motoren als eerste over de streep, nadat Kawasaki-piloot Austin Forkner de leiding uit handen gaf door op een strobaal te springen.

Zie hier de hele 450-finale: https://www.dailymotion.com/video/x7q2tyk