zaterdag, 14 maart 2020 by

BOEKENWEEK-TIP: THE INSIDE LINE

Als je Noppennieuws uit hebt, wil je misschien ook wel eens een boek lezen (de hele tijd op je telefoon kijken, zoals je nu waarschijnlijk doet, schijnt niet zo goed voor je ogen en je nek te zijn, nog los van de gezelligheid). En omdat het nu toch Nationale Boekenweek is, hebben we een noppenliteratuurtip voor jou.

Veel motocross-boeken bestaan er niet, dus we zijn blij dat er een mooi nieuw boek is uitgekomen, dat is geschreven door een echte insider: The Inside Line, geschreven door Rob Andrews. Deze Britse 500cc GP-crosser was in de jaren 80’ onder andere Kawasaki-fabrieksrijder. Tegenwoordig geeft hij voor de Engelse Eurosport commentaar bij de GP’s, dus hij is geen fossiel, heeft veel verstand van de sport en kan ook lekker schrijven. Hij heeft een mooi en interessant verhaal geschreven, over zijn persoonlijke carrière van Engelse schoolboy-races tot aan de GP’s, met daarin beschouwingen over motocross in het algemeen.

Maar het is natuurlijk wel in het Engels. En goedkoop is ie niet (40 Britse pond), maar dan heb je wel bijna 400 blz. met een goed verhaal en mooie foto’s, die je steeds weer uit de kast kunt pakken. Hij ligt in Nederland niet in de winkel. Maar je kunt hem via het internet bestellen: https://theinsidelinebook.com/   (moet je toch weer op je telefoon…).

Voor ons is nu het wachten op het grote boek met het verhaal van Jeffrey Herlings. Hopelijk wordt dat in een van de komende jaren onze boekenweektip. Uw dienaar zou er graag mee aan de slag gaan….