vrijdag, 20 maart 2020 by

CORONACRISIS: CIRCUITS DICHT, MAAR GA NIET WILDCROSSEN!

Dit is helemaal geen leuke tijd. Het Corona-virus bedreigt de volksgezondheid en de maatregelen daartegen leggen het leven in veel opzichten plat. Ook het noppenleven, helaas. Na aanvankelijk uitstel, worden nu veel wedstrijden afgesteld. Zo zijn er al twee nieuwe wereldkampioenen door Corona gekroond (daarover morgen een bericht).

En de circuits zijn dicht, dus er kan ook niet worden getraind. Ook dat is ontzettend balen natuurlijk. Neem alsjeblieft niet de vrijheid om dan maar buiten het circuit met de motor te gaan trainen. Daarmee zet je onze sport in een kwaad daglicht, en verpest je het voor ons allemaal. Als je wilt trainen, ga dan lekker hardlopen, fietsen of je vrouw optillen.

In Frankrijk is de situatie nog een stuk heftiger dan hier. Multi-cross-wereldkampioen Jean Michel Bayle roept dan ook op om helemaal niet meer te rijden, geen andere mensen op te zoeken en voorzichtig te zijn (zodat je ook niet door bijvoorbeeld een fietsongelukje in het ziekenhuis hoeft te komen). https://www.facebook.com/JMB111/

Etienne Bax kan ook niet meer op de motor trainen. Maar in de extra thuistijd die hij daardoor kreeg, wist hij geen weg meer met zijn tomeloze energie: hij werd ‘gillend gek’. Dus gaat hij nu maar met zijn vader mee dakdekken. Kijk: da’s veel beter dan wildcrossen!

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3174174/Thuis-werd-Etienne-Bax-gillend-gek-dus-is-de-topsporter-nu-dagelijks-aan-het-dakdekken