Noppennieuws 4 – 2022

Op vrijdag 29 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin brengen we een uitgebreide test van de Stark Varg, de elektrische crosser die momenteel de crosswereld op zijn kop lijkt te zetten. Zelden was er zoveel rumoer rond de introductie van een nieuwe machine: we spraken ook uitgebreid met Anton Wass, de grondlegger van de 24MX-webshop (met 1 miljoen crossers als klant!) en nu de grote man achter Stark. Maar ook de ‘gewone’ terreinmachines komen aan bod: Toine van Dijk reed met de nieuwe generatie KTM crossers, die voor 2023 volledig zijn veranderd, waarbij alle tweetakten nu dus ook injectie hebben gekregen. Ook reden we in Drenthe met twee TM enduro’s: de nieuwe 300 cc viertakt van endurotopper Lucas Dolfing en een nieuwe 300 cc tweetakt.

Onze medewerker Klaus Nennewitz ging ook op bezoek bij TM in het Italiaanse Pesaro, om te kijken hoe deze blauwe Italiaanse machines worden gebouwd. Uiteraard volgen we de motorsport op de voet, met uitgebreide verslagen van de MXGP, WK zijspancross, AMA outdoors, EMX en WMX. In die laatste categorieën maken Cas en Lynn Valk uit Nijverdal momentele furore: de 17-jarige Cas staat aan kop in het EMX125 en de 19-jarige Lynn is wereldtitelkandidaat bij de damescross; in een uitgebreid interview maken we nader kennis met de snelle broer en zus.

In Mannen van staal komt de carrière van Peter Dirkx aan bod, de snelle Belg die altijd een beetje in de schaduw stond van zijn landgenoten, maar zich toch dertien jaar lang als beroepscrosser in de GP’s staande wist te houden, en later nog actief was met de logistiek en organisatie van het Ice One Team. Tot slot spraken we met de nieuwe MON-voorzitter Koen Pijpers, en kijken we naar de historie van het Amerikaanse crossmerk ATK.

Noppennieuws 4 is vanaf vrijdag 29 juli verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee/ Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 29,95 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 4-2022

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

WEDSTRIJDKALENDERS

CROSSIP: WK trial, ONK enduro, ONK zijspan- en quadcross

TEST Stark Varg elektrocrosser

MXGP-verslag Spanje, Frankrijk, Duitsland, Indonesië en Tsjechië

MX2 GP-verslag Spanje, Frankrijk, Duitsland, Indonesië en Tsjechië

TEST TM 300 enduro 2takt en 4takt

FABRIEKSBEZOEK TM Italië

EMX-verslag

AMA Outdoor motocross

INTERVIEW Cas en Lynn Valk

COLUMN EN PRIJSVRAAG

DUTCH MASTERS of Motocross

WK zijspancross

WMX-verslag

TEST Yamaha Ténéré 700 World Raid

EK Jeugdcross 65 en 85

WK Hardenduro Oostenrijk en Italië

TEST KTM crossers 2023

SUPERMOTO Benecup

INTERVIEW MON-voorzitter Koen Pijpers

HISTORIE ATK Motorcycles USA

ONK Trial

WK enduro Italië en Portugal

INTERVIEW Anne Buursema

MANNEN VAN STAAL Peter Dirckx COLUMN Lars van Berkel

(Visited 53 times, 1 visits today)
Sluiten