Noppennieuws 2 – 2022

Vanaf vrijdag 25 maart verschijnt Noppennieuws 2 van 2022 en daarin kijken we uiteraard terug naar de opening van het MXGP-seizoen, het EMX en WMX en de Dutch Masters of Motocross. Verder volgden we in Argentinië de SARR-rally, in feite een voortzetting van de oude Dakar-rally toen die nog in Zuid-Amerika werd verreden. In de AMA supercross zagen we dat Eli Tomac het heft steeds nadrukkelijker in handen neemt, en in Le Touquet reed onze columnist Lars van Berkel naar een prachtige derde plaats in de grootste strandcross ter wereld. In Holten volgden we verder de start van het ONK enduro-seizoen.

In de test vier enduromodellen van AJP, waarvan de PR7 een prachtig aangeklede rallymachine is. Ook gaan we dieper in de ergonomie van een crossmotor: wat valt er allemaal te verstellen om de motor helemaal naar je eigen hand te zetten? Verder hebben we tien heuptasjes getest: voor veel enduro- en offroad-rijders is zo’n heuptasje onmisbaar als redder in nood, voor het meenemen van wat handgereedschap voor het geval je stil mocht vallen met pech.

In Noord-Holland keken we onze ogen uit bij de fraaie verzameling crossmotoren van Rob Peetoom, en in Italië mochten we een kijkje nemen in de fabriek waar de Sidi-laarzen worden gemaakt.

De rubriek ‘GP van Toen’ blikt ditmaal terug op de extreem modderige 250 cc Grand Prix in Heerlen in 1984. Het circuit ‘Het Hellegat’ deed zijn naam dat jaar alle eer aan. En in Mannen van Staal komt tenslotte de crosscarrière van Edwin Evertsen uitgebreid voorbij.

Noppennieuws 2 is vanaf vrijdag 25 maart verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee/ Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 29,95 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 2-2022

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

WEDSTRIJDKALENDERS

CROSSIP: WK superenduro

TEST AJP ENDUROMODELLEN

MXGP-verslag Engeland en Italië

MX2 GP-verslag Engeland en Italië

SARR-rally Zuid-Amerika

AMA Supercross

VERZAMELING Rob Peetoom

COLUMN EN PRIJSVRAAG

TECHNIEK motor-ergonomie

STRANDCROSS Le Touquet

EMX Engeland en Italië

HISTORIE GP250 Heerlen 1984

DUTCH MASTERS of motocross Arnhem

GETEST: 10 heuptasjes

ONK ENDURO seizoensopening Holten

FABRIEKSBEZOEK Sidi laarzen Italië

AVONTUUR Offroad Zuid-Frankrijk

MANNEN VAN STAAL Edwin Evertsen

COLUMN Lars van Berkel

(Visited 50 times, 1 visits today)
Sluiten