Noppennieuws 3 – 2021

Vrijdag 4 juni verschijnt Noppennieuws 3. In dat nummer blikken we samen met de talentvolle Kay de Wolf vooruit op het nieuwe seizoen, waarin hij als Husqvarna fabrieksrijder in de MX2 GP’s zal starten. Verder een negen pagina’s tellende shootout tussen de 450 cc MX1 crossers.

Ook reden we met de Electric Motion Epure electro-trialmotor. Is dit inmiddels een echt alternatief voor de benzine-machines? En we testen de nieuwe Harley-Davidson Pan America allroad, de bijzondere machine waarmee het roemruchte Amerikaanse merk de gebaande paden verlaat.

Uiteraard volgden we ook de laatste races van het AMA supercross-seizoen en in Italië waren we bij de eerste EK enduro, waar maar liefst elf Nederlanders aan de start verschenen. De finale van dit EK enduro is begin oktober in ons eigen Hellendoorn.

In GP van Toen kijken we terug naar de GP250 in Payerne in 1982, terwijl de carrière van Carlo Hulsen uitgebreid aan bod komt in Mannen van Staal. Ook namen we een kijkje bij Willie Meijer, die in de jaren 80 een subtopper was op de Nederlandse crossbanen, maar nu de BMX-fietsen bouwt voor de hele wereldtop met zijn bedrijf Meybo. Ook bezochten we Putoline dat inmiddels ruim 50 jaar bestaat, en spraken we met de KNMV over hun onlangs gelanceerde MX-Masterplan.

In Arnhem namen we ook een kijkje bij Team Trialplezier: een clubje krasse knarren die daar elke woensdagmiddag lekker genieten van hun trialmotor. En we geven je vast wat ideeën over offroad-rijden in het buitenland, zodra de grenzen dadelijk weer echt open gaan.

Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 28,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 3

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
WEDSTRIJDKALENDERS
CROSSIP: Strandcross Loon-Plage
MX2-vergelijkingstest
DAKAR Rally
INTERVIEW Jeffrey Herlings
INTERVIEW Glenn Coldenhoff
INTERVIEW Brian Bogers
COLUMN EN PRIJSVRAAG
DIEFSTAL van crossmotoren
ENDURODOMAIN Bilstain
TECHNIEK elektrocrossers
INTERVIEW Billy Bolt
AMA supercross
ENDUROTEAM Lucht Mobiele Brigade
CLASSIC Can-Am 250 cc crosser
TEST Fantic Caballero 500
AVONTUUR offroad India
MANNEN VAN STAAL Fons Nijhof
COLUMN Lars van Berkel

(Visited 25 times, 1 visits today)
Sluiten