Noppennieuws 4 – 2021

Noppennieuws 4 verschijnt vrijdag 30 juli en daarin staat uiteraard een uitgebreid verslag van de eindelijk op gang gekomen MXGP-. MX2 GP- en EMX-wedstrijden. We zagen dat Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hun aarzelende seizoenstart konden goedmaken met topprestaties in de Italiaanse GP in Maggiora, maar de GP in Oss kreeg voor beiden een dramatische wending.

Ook volgen we het AMA Outdoor kampioenschap, en spraken we uitgebreid met Cooper Webb, de tweevoudig supercross-kampioen van Amerika. Wereldkampioen Tim Gajser sprak samen met Jorge Prado, Ben Watson en Jed Beaton over de zin en onzin van het vele testwerk dat GP-rijders in het voorseizoen doen om zo goed mogelijk geprepareerd aan de start te staan.

We testen de spiksplinternieuwe Fantic XEF250 viertakt-enduro en ook lieten we twee jeugdcrossers een vergelijkingstest maken tussen de twee KTM mini’s, de 50SX Factory Edition en de SX-E5. Geeft de jeugd de voorkeur aan benzine of aan de batterij? De testuitslag is op zijn minst verrassend te noemen! Verder reden we in Spanje met de 2022 Husqvarna enduro’s en dat deden we in ‘Jarvis-land’, op het prachtige enduroterrein van extreme-grootheid Graham Jarvis. Met Jarvis zelf en Billy Bolt als gids…

De zijspancrossers moeten nog een paar weken wachten voordat ook zij aan hun GP-seizoen mogen beginnen. We zochten Etienne Bax op, die ons bijpraat over de techniek van een modern cross-zijspan. Verder zagen we hoe de MON motocross-opstapdagen organiseert voor kinderen van de basisschool. En uiteraard komt ook de historie van de noppensport aan bod in Noppennieuws 4: we blikken terug op de 500 cc GP op de Citadel van Namen in 1988. Inderdaad: die wedstrijd waar Eric Geboers 500-wereldkampioen werd en Hakan Carlqvist een heuse ‘pintstop’ maakte door in de laatste ronde bij het café langs de baan te stoppen voor een pintje. Waarna hij alsnog de manche won!

Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 28,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 4

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
WEDSTRIJDKALENDERS
CROSSIP:WK trial, ONK zijspancross, ONK trial, WK hardenduro
REPORTAGE Met 2022 Husqvarna’s rijden op Jarvis-Land
MXGP Rusland, Engeland, Italië en Nederland
MX2 GP Rusland, Engeland, Italië en Nederland
TEST KTM minicrossers benzine versus elektro
PREVIEW EK enduro Hellendoorn
EMX Engeland, Italië en Nederland
INTERVIEW Cooper Webb
COLUMN EN PRIJSVRAAG
JEUGD MX-opstapdag Neerijnen
MXGP testwerk
HISTORIE GP500 Namen 1988
TEST Fantic XEF250 enduro
WK ENDURO
AMA OUTDOOR
TECHNIEK zijspancrosser van Etienne Bax
MANNEN VAN STAAL Marco Reit
COLUMN Lars van Berkel

(Visited 36 times, 1 visits today)
Sluiten