Noppennieuws 6 – 2021

Op vrijdag 3 december is Noppennieuws 6 verschenen en daarin komen we uiteraard uitgebreid terug op het spannende en zeer intense finale van het MXGP-seizoen en de in de allerlaatste manche binnengehaalde wereldtitel van Jeffrey Herlings. En uiteraard volgen we ook de MX2 GP’s, waarin rookie Kay de Wolf het zo goed deed en de laatste GP met een podiumplaats wist af te sluiten, achter de top-2 in het WK: Maxime Renaux en Jago Geerts.

Op vrijdag 3 december verschijnt Noppennieuws 6 en daarin komen we uiteraard uitgebreid terug op het spannende en zeer intense finale van het MXGP-seizoen en de in de allerlaatste manche binnengehaalde wereldtitel van Jeffrey Herlings. En uiteraard volgen we ook de MX2 GP’s, waarin rookie Kay de Wolf het zo goed deed en de laatste GP met een podiumplaats wist af te sluiten, achter de top-2 in het WK: Maxime Renaux en Jago Geerts.

Maar ook de andere crossklassen zaten in de beslissende fase: de enerverende laatste GP van de zijspancrossers – ook verreden in Oss – zorgde ervoor dat de titel weer bij Etienne Bax/ Nicolas Musset terecht kwam, terwijl Nancy van de Ven een sterk slot kende in de WMX en op het laatste moment de tweede plaats achter Courtney Duncan in de eindstand pakte. En ook in het EK motocross deden de Nederlanders en Belgen van zich spreken, met sterke optredens in de laatste EMX-wedstrijden van onder meer Lucas Coenen, Rick Elzinga, Liam Everts, Kay Karssemakers en Ivano van Erp.

In Nederland kwamen na een stop van ruim een jaar het ONK enduro en ONK trial eindelijk weer op gang. In de trial bleek Randy Kerstjens opnieuw een maatje te groot voor de concurrentie, terwijl de strijd in het ONK enduro pas in de allerlaatste proef van de zesde wedstrijd werd beslist in het voordeel van Lucas Dolfing. Ook waren we uiteraard bij de finale van het WK hardenduro, en bij de zeer geslaagde EK endurofinale in Hellendoorn.

Naast al dat actuele wedstrijd-geweld is er in de lekker dikke Noppennieuws 6 nog voldoende ander leesvoer, zoals de vooruitblik naar de Dakar 2022 rally, een fabrieksbezoek aan het jonge Fantic, het eerste deel van een technisch achtergrondartikel over motorolie en een vergelijkingstest tussen de KTM 450EXC-F enduromotor en een KTM 450 Rally. In GP van Toen blikken we terug op de 500 cc Grand Prix in Ettelbruck in 1982, waar de beslissing viel tussen beide kanshebbers Andre Vromans en Brad Lackey. Ook brengen we een prachtig verslag van de classic ‘Vintage Trophy’ enduro op Elba, die werd gewonnen door Stephane Peterhansel, maar waarin ook veel Nederlanders van start gingen. En over klassieke enduromotoren gesproken: we blikken ook terug op de restauratie van Patrick Isfordink’s Honda CR125 enduro, waarmee hij in 1993 met het Nederlandse team de Junior Trophy won in de zesdaagse van Assen. En we reden zelf een paar dagen mee met de Brabantse vriendenclub ‘Door ’t Natte Spoortje’ bij

Hardenduro Spain in Noord-Spanje. Marcel van Drunen is tot slot onze ‘Man van Staal’ in Noppennieuws 6, waarbij we uitgebreid terugblikken op zijn carrière als motocrosser en supermoto-coureur.

Noppennieuws 6 is vanaf vrijdag 3 december verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen. Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 28,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 6-2021

SPETTERS: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen

WEDSTRIJDKALENDERS

CROSSIP: WK enduro, Benecup Supermoto

TEST Yamaha YZ125 en YZ250

MXGP Duitsland, Frankrijk, Spanje en 5 x Italië

MX2 GP Duitsland, Frankrijk, Spanje en 5 x Italië

Rallynieuws

EMX & WMX-verslagen

ONK trial 2021

FANTIC Fabrieksbezoek

EK ENDURO Hellendoorn

COLUMN EN PRIJSVRAAG

TECHNIEK motorolie

WK ZIJSPANCROSS Estland, Tsjechië en Nederland

WK HARDENDURO Spanje en Duitsland

HISTORIE GP500 Ettelbruck 1982

RESTAURATIE: Patrick Isfordink’s Honda 125 enduro

MXoN Italië

CLASSIC enduro op Elba

TEST KTM enduro vs rally

AVONTUUR: Hardenduro Spain

ONK enduro 2021

MANNEN VAN STAAL Marcel van Drunen

COLUMN Lars van Berkel

(Visited 41 times, 1 visits today)
Sluiten